Ploegleider BORA-hansgrohe: 'Buchmann sterk genoeg voor Tourpodium' Algemeen nieuws

Ploegleider BORA-hansgrohe: 'Buchmann sterk genoeg voor Tourpodium'

Door Wilbert van der Velde 03 juni 2020 | 18:31


Ploegleider van BORA-hansgrohe Enrico Poitschke heeft veel vertrouwen in zijn kopmannen Emanuel Buchmann en Peter Sagan voor de Tour de France. Dat vertelt hij aan Radsport-News.

Vooral van Buchmann heeft de ploegleider hoge verwachtingen. Vorig jaar deed Buchmann lang mee om het podium in het klassement van de Tour. Waar het vorig jaar met een verdienstelijke vierde plaats niet lukte, ziet Poitschke dit jaar mogelijkheden. ‘Hij is heel erg sterk geworden. Dat liet hij vorige week met zijn 8848 hoogtemeters in zeven uren en 28 minuten nog maar eens zien. Hij kan het podium in de Tour halen.’

Naast de klassementsambities met Buchmann mikt de Duitse ploeg vanzelfsprekend ook op Sagan. ‘We willen Sagan helpen bij het behalen van zijn achtste groene trui.’ Verder is er met Maximilian Schachmann nog een sterke troef die BORA kan inzetten in de Tour. De Duitse kampioen won dit jaar al Parijs-Nice. Hij is echter nog niet helemaal zeker van een plek in de Tourselectie. ‘Hij doet mee voor een plaats in onze Tourploeg. Hij zal echter ook in andere koersen zijn kansen als kopman krijgen. Ik weet zeker dat hij dit jaar nog wedstrijden zal winnen’, aldus Poitscke. 

De renners van BORA-hansgrohe komen op 12 juni bij elkaar voor een trainingskamp in het Oostenrijkse Öztal. Daar zullen de renners aan hun opbouw richting de hervatting van het wielerseizoen beginnen. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws