Lefevere: 'Als je paranoia wordt, moet je nu naar een bunker rijden' Algemeen nieuws

Lefevere: 'Als je paranoia wordt, moet je nu naar een bunker rijden'

Door Bram van der Ploeg 04 juni 2020 | 09:15


Patrick Lefevere is blij dat hij zijn renners binnenkort weer in de ogen kan kijken. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step vertelt in een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws over hoe hij de coronatijd heeft doorstaan en vooral dat hij heel graag weer wil koersen. 

De Belg heeft het coronavirus heel serieus genomen. Maar uiteraard liet hij in de afgelopen maanden ook regelmatig van zich horen. Zo waarschuwde hij dat Deceuninck-Quick-Step waarschijnlijk omvalt als er dit jaar niet gekoerst wordt. 'Wat ik twee maanden geleden zei, is niet veranderd. Als we op 1 augustus niet vertrekken, als we geen Tour ­rijden, dan stoppen wij ­gewoon. En dan zal ik niet de enige zijn. Dan spreek ik voor driekwart van het peloton. Je kunt het aan geen enkele sponsor verkopen dat je een heel jaar niet koerst en toch gewoon betaald krijgt. Dan leef je in een andere wereld.'

Middels een vermindering van het salaris bij de ploeg hield Lefevere zijn hoofd vooralsnog boven water. Hij heeft er dan ook veel voor over om weer op te stappen, welke regels daar ook aan vastkleven. 'We moeten altijd waakzaam zijn, maar wat ons nu wordt opgelegd doen we, met uitzondering voor het dragen van mondmaskers, al drie jaar. Handen wassen, handgels ­gebruiken voor en na het eten. Daar ligt het niet aan. Als je paranoia wordt, moet je nu naar een bunker rijden en jezelf opsluiten. Als je nu niet bereid bent, nu de maatschappij weer opengaat, om een aantal verboden op te geven, moet je een ­kluizenaar worden. En het is dan ook niet zeker dat je niet doodgaat.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws