Armstrong vernedert Tourwinnaar Sastre: 'Hij was geen waardige kampioen' Algemeen nieuws

Armstrong vernedert Tourwinnaar Sastre: 'Hij was geen waardige kampioen'

Door Bram van der Ploeg 04 juni 2020 | 11:15


Lance Armstrong kwam al een paar keer voorbij met zijn documentaire LANCE en ook in de tweede aflevering zijn er weer genoeg quotes die bleven hangen. Zo laat de Texaan weinig heel van Carlos Sastre, die in 2008 de Tour de France won.

Sastre won de Tour, voor Cadel Evans en Bernard Kohl. Die laatste werd later door dopinggebruik weggestreept, waardoor Denis Menchov in de papieren als derde staat genoteerd. Armstrong kijkt er lachend naar. Als in: hij lacht het Tourpodium van dat jaar eigenlijk uit. 'Ik keek de Tour en Sastre won. Carlos Sastre won. Ik dacht: Oh my god, Carlos Sastre? Hij was geen waardige kampioen van zo'n evenement.'

Armstrong vervolgt op cynische toon: 'Als hij kan winnen, dan kan ik ook terugkomen.' En zo geschiedde. De Amerikaan trok in 2009 het shirt van Astana aan en keerde terug in de Tour. Hij werd derde, nadat hij op de weg zijn meerdere moest erkennen in ploegmaat Alberto Contador en de jonge Andy Schleck. Ook in 2010 deed Armstrong mee, maar werd hij 23e. (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
4 Jun 2020 om 12:58

Carlos Sastre heeft er indirect voor gezorgd dat Armstrong is ontmaskerd als dopingzondaar. Zonder de Tourwinst van Sastre was Armstrong nooit teruggekeerd in de Tour van 2009 en 2010 en was hij weg gekomen met zijn 7 Tourzeges.

Reageer


Meer nieuws