[Update] Ook klimmer Molard tekent langdurig contract bij Groupama-FDJ Algemeen nieuws

[Update] Ook klimmer Molard tekent langdurig contract bij Groupama-FDJ

Door Bram van der Ploeg 10 juni 2020 | 15:47


(4 juni 2020) Thibaut Pinot heeft zijn toekomst verbonden aan dat van Groupama-FDJ. De Franse klimmer, tevens het gezicht van de ploeg, heeft zijn contract met drie jaar verlengd. Ook Arnaud Démare, David Gaudu en Stefan Küng tekenen bij voor drie seizoenen. 

In Le Parisien vertelt Pinot dat hij bij de Franse formatie de kers op de taart wil zetten, nu hij al tien jaar bij de ploeg rijdt. Pinot begon in 2010 en ligt nu tot zeker het einde van 2023 vast. Zijn huidige verbintenis liep aan het einde van dit seizoen af. 'Ik wil de belangrijkste races winnen', klinkt het ambitieus. 'Ik weet heel goed dat er geen andere ploeg is waar ik zo tevreden en gelukkig zal zijn. Het project is nog niet afgerond en ik wil het einde meemaken. Ik ben dertig en arriveer in de hoogtijdagen van mijn carrière.'

Pinot zoekt na 31 zeges naar succes in grote rondes

En waarom ook niet. Pinot is dertig jaar en dus nog lang niet versleten. In de Tour de France van 2014 reed hij al naar een derde plek in de Tour en de afgelopen jaren toonde hij steeds de potentie om het beter te doen. Blessureleed, ziekte of andere pech weerhielden hem van nieuwe glorie. In twaalf grote rondes die hij reed, moest Pinot zes keer opgeven.

Als de puzzelstukjes wel een keer goed vallen, ziet de Franse Tourhoop mogelijkheden om de komende jaren te oogsten. Met reeds 31 zeges achter zijn naam heeft hij in koersen van een week al laten zien wat hij kan. Bovendien won hij in alle drie de grote rondes al een etappe en schreef hij in 2018 Milaan-Turijn en de Ronde van Lombarije op zijn naam.

Démare, Gaudu en Küng tekenen ook bij

Ook Démare, Gaudu en Küng zijn verzekerd van een toekomst bij Groupama-FDJ. Alle drie beschikten ze over een aflopend contract, maar ze blijven tot en met 2023 aan de ploeg verbonden. Démare is al jaren de sprinter van het team, met bovendien ambities in de klassiekers. Gaudu ontpopte zich de laatste jaren tot luxe-knecht van Pinot, die tevens voor eigen kans kan gaan in etappes of eendagskoersen. Küng is de hardrijder bij uitstek; sterk in tijdritten, maar ook vooral als wegkapitein. 

Update - 10 juni 2020 (15.38): Molard verlengt contract

Na Thibaut Pinot, Arnaud Démare, David Gaudu en Stefan Küng heeft ook Rudy Molard zijn toekomst verbonden aan dat van Groupama-FDJ. De Franse klimmer ligt na zijn krabbel vast tot het einde van 2024. De 30-jarige Molard had niet eens de intentie om zo lang bij te tekenen. 'Maar toen ze met dit aanbod kwamen, dacht ik: waarom niet nog vier jaar? Ik was niet van plan om de ploeg te verlaten. Vierjarige contracten zijn niet normaal in de wielerwereld. Het geeft aan hoeveel vertrouwen ze in mij hebben.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws