[Update] Roche juicht komst Bardet toe: 'Sunweb heeft uitstekende organisatie' Algemeen nieuws

[Update] Roche juicht komst Bardet toe: 'Sunweb heeft uitstekende organisatie'

Door Wilbert van der Velde 08 juni 2020 | 10:53


(5 juni 2020) Team Sunweb hoopt de opvolger van Tom Dumoulin te vinden in de persoon van Romain Bardet. Die primeur wordt vrijdagmiddag gemeld door De Telegraaf. De Fransman heeft bij AG2R La Mondiale een aflopend contract.

Bardet liet eerder al doorschemeren dat hij twijfelt over zijn toekomst bij AG2R en ook zijn zaakwaarnemer Joona Laukka denkt dat een andere ploeg goed zou zijn voor de 29-jarige Bardet. 'Maar er is niets afgerond, niet met Sunweb noch met andere teams. Het is vrij eenvoudig de namen van ploegen op te schrijven waar hij heen zou kunnen gaan.'

Naast Team Sunweb werden eerder Trek-Segafredo en Mitchelton-Scott al gelinkt aan de klimmer. Bij Sunweb zelf blijft men voorlopig op de vlakte, maar is er wel behoefte aan een grote kopman. Na het vertrek rekent men bij de ploeg nog op Wilco Kelderman en Sam Oomen, maar volgens De Telegraaf twijfelt Oomen of hij zijn aflopende verbintenis gaat verlengen. 'Als het seizoen weer begint, zullen de gesprekken over nieuwe renners voor 2021 ook wel gaan beginnen', vertelt ploegbaas Iwan Spekenbrink. 

Bardet succesvol in Tour de France

Bardet rijdt al zijn hele carrière voor AG2R, sinds 2012 welteverstaan. Bij de Franse formatie groeide hij uit tot de Tourhoop van Frankrijk en hij haalde in 2016 en 2017 al het podium met een tweede en derde plaats. Daar voegde hij in 2019 de bergtrui aan toe. Hij won bovendien al drie etappes in de Tour en in 2018 werd hij tweede bij het WK wielrennen, achter Alejandro Valverde. 

Update - 8 juni 2020 (10.50 uur): Roche juicht komst Bardet toe: 'Sunweb heeft uitstekende organisatie’

Nicolas Roche ziet een mogelijke komst van Romain Bardet naar Team Sunweb wel zitten. Dat vertelde hij aan l’Equipe. De Ier en Bardet waren in het verleden bij AG2R La Mondiale al ploeggenoten. ‘Ik zou Bardet graag weer als ploeggenoot willen. Ik beschouw hem als een vriend.’

Roche denkt dat Sunweb Bardet veel te bieden heeft. ‘Ik denk dat Romain de organisatie van de ploeg erg goed zou vinden, die is namelijk uitstekend. Renners weten hoe obsessief Team INEOS bezig is met details. Datzelfde geldt voor Sunweb, maar dat is minder bekend omdat ze de Tour de France nog nooit hebben gewonnen.’ (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws