AG2R bindt drie renners langer aan zich: Bouchard, Godon en Paret-Peintre Algemeen nieuws

AG2R bindt drie renners langer aan zich: Bouchard, Godon en Paret-Peintre

Door Gerrit van Loon 05 juni 2020 | 17:17


De renners Geoffrey Bouchard (28), Dorian Godon (24) en Aurélien Paret-Peintre (24) blijven tot en met 2022 bij de wielerformatie AG2R La Mondiale in dienst. Dat meldt de Franse wielerformatie.

Eerder lieten Oliver Naesen (tot eind 2023) en Alexis Vuillermoz (tot eind 2021) weten hun contract te verlengen, terwijl kopman Romain Bardet juist richting Team Sunweb schijnt te verkassen. Van de drie renners is Bouchard de meest bekende. Hij bezorgde AG2R La Mondiale vorig seizoen de winst in het puntenklassement van de Vuelta. ‘Deze verlenging betekent dat ik mijn plek in het peloton heb gevestigd. Ik werd laat prof en mijn carrière kent een atypisch verloop’, aldus Bochard.

Paret-Peintre komt uit het eigen opleidingsteam en rijdt nu dik twee jaar voor de hoofdmoot van AG2R. ‘Ik heb grote stappen gemaakt. Het is te hopen dat ik steeds meer verantwoordelijkheid kan krijgen van de ploeg, zoals dat aan het begin van dit seizoen het geval was. Godon wil meer dan in een knechtenrol rijden voor kopman Naesen in de klassiekers. ‘Daarin wil ik een belangrijke rol pakken. Tijdens de grote rondes richt ik mij op een ritzege.’ (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws