Wagendorp trekt overlap wedstrijden-Giro niet: ‘Losgezongen van realiteit’ Algemeen nieuws

Wagendorp trekt overlap wedstrijden-Giro niet: ‘Losgezongen van realiteit’

Door Gerrit van Loon 05 juni 2020 | 17:55


Wielerjournalist Bert Wagendorp is nog volledig in de war. De nieuwe wielerkalender is in zijn brein nog niet geherprogrammeerd, schrijft hij op De Muur. De propvolle agenda met veel overlap gaat hem rillingen bezorgen.

Dat de Tour als het begin van de zomer, nu de Tour als begin van de nazomer wordt, dat begrijpt Wagendorp nog wel. ‘Anders, maar enigszins vergelijkbaar. Pas daarna slaat de verwarring toe, de desoriëntatie. Het gevoel dat er iets heel erg mis is met ordening van tijd en ruimte. Van chronologie is geen sprake meer is, alles gebeurt tegelijkertijd. Nou zijn er filosofen die beweren dat dit altijd het geval is. Dat tijd niet bestaat en niets anders is dan een constructie om de boel een beetje uit elkaar te houden. Het wielrennen gaat die theorie nu testen in de praktijk’.

Vooral de maand oktober wordt moeilijk te volgen voor Wagendorp. Op 3 oktober schiet de Giro in gang. Gedurende de Ronde van Italië worden vijf grote klassiekers verreden: Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. ‘Dat trek ik niet. Intussen begint op 20 oktober, twee dagen na de Giro, ook nog de Vuelta. Ik vrees dat ik dan inmiddels onder een dekentje lig te rillen op de bank, helemaal los gezongen van de realiteit en onder de kalmeringsmiddelen.’ (foto: screenshot). 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws