Jong, jonger, jongst. Is er echt maar één Evenepoel in het wielrennen? Algemeen nieuws

Jong, jonger, jongst. Is er echt maar één Evenepoel in het wielrennen?

Door Gerrit van Loon 05 juni 2020 | 19:05


De ene na de andere topjunior wordt door WorldTourploegen voor vier jaar gecontracteerd. Dat constateert Het Nieuwsblad. De Belgen melden er direct wel achteraan dat er uiteraard maar één Remco Evenepoel is. En die is ook nog maar 20 jaar.

‘Tegenwoordig geven ze renners die nog in de placenta liggen al een contract’, liet de hoofdredacteur van deze wielerwebsite zich gekscherend uit. Er ontbrandde een interne discussie na het nieuws dat Team Sunweb de 17-jarige Duitse Marco Brenner voor vier jaar vastlegde. Worden jonge renners steeds sneller vastgelegd?

Die vraag stelt Het Nieuwsblad nu ook. ‘Het is alsof iedere Worldtour-ploeg versneld op zoek is naar de nieuwe Remco Evenepoel?’ Maar ploegmanager Patrick Lefevere gaat niet mee in de gedachtegang. ‘Ik doe niet aan dat spel mee’, zegt hij. ‘Wat goed was voor Remco, is dat niet automatisch voor elke getalenteerde zeventienjarige.’

Nog niet zo lang geleden wilde elke WT-ploeg een Colombiaan of Zuid-Amerikaan. Nu is het jong, jonger, jongst. Eerst was er Evenepoel. Erna kwam Quinn Simmons (18), nu Brenner (17). In de Leiderstrui heeft goed zicht op al die jonkies. Geregeld melden we hier in de rubriek IDL Neo welke talenten eraan komen. (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws