[Update] Cricketspeler Pietersen en Spice Girl Mel C laten Froome flink zweten Algemeen nieuws

[Update] Cricketspeler Pietersen en Spice Girl Mel C laten Froome flink zweten

Door Wilbert van der Velde 08 juni 2020 | 08:40


(5 juni 2020) Chris Froome neemt het in een indoorcycling challenge op tegen voormalig Spice Girl Mel C. Deze zogeheten Zwift-challenge, in Watopia op het vulkaancircuit, wordt zondag 7 juni om 19:00 uur uitgezonden op het Youtube-kanaal van Zwift.

Alle deelnemers aan het evenement moeten eerst een 20 minuten durende functionele drempelvermogentest voltooien, voordat ze gaan racen. Dat meldt Velonews.com.  De FTP-test en het gewicht van de rijders zullen worden gebruikt om watts/kilogram te berekenen, zodat de zwaartes op de rollerfietsen kunnen worden aangepast. Mel C zal dus een voorsprong krijgen en iets minder zwaar hoeven te trappen dan Froome.

De kopman van Team INEOS bundelt zijn krachten ook met de gepensioneerde cricketspeler Kevin Pietersen voor een inzamelingsactie ten behoeve van Wheels for Heroes. Dat zamelt geld in voor goede doelen en voor de aankoop van duizend forenzenfietsen voor Britse NHS-werknemers.

‘Kevin deed eigenlijk al de suggestie om in april een liefdadigheidsevenement op Zwift te doen’, aldus Froome. ‘Onze NHS-medewerkers waren echt inspirerend, maar met al die reisbeperkingen is het nog steeds moeilijk voor hen om van en naar hun werkplek te reizen.’ Andere opmerkelijke deelnemers zijn oud-Manchester United- voetballer Ryan Giggs, Manchester City-voetballer Steph Houghton, gepensioneerde PGA-golfer Lee Westwood, rugbyspeler Maro Itoje en Britse tv-presentator en persoonlijkheid Kirsty Gallacher. 

Update - 8 juni 2020 (08:40 uur ): Bekendheden laten Froome flink zweten in Wheels For Heroes

Chris Froome heeft op nipte wijze de Wheels For Heroes gewonnen. Hij haalde in de laatste vijfhonderd meter van de wedstrijd voormalig cricketspeler Kevin Pietersen en ex-Spice Girl Mel C in. Het doel van de wedstrijd op Zwift was om geld in te zamelen waarmee leenfietsen kunnen worden aangeschaft voor medisch personeel, zodat zij in coronatijd veilig kunnen reizen.

Meerdere bekendheden namen deel. De startvolgorde werd bepaald door het aantal watts per kilogram van de deelnemers. Aan Froome was de rol van laatste starter toebedeeld. Hoewel hij uiteraard de grote favoriet was, werd het uiteindelijk toch nog behoorlijk spannend. (foto: Sirotti) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws