Poels grapt over rondewinst: 'Kan, met acht minuten voorsprong aan de start' Algemeen nieuws

Poels grapt over rondewinst: 'Kan, met acht minuten voorsprong aan de start'

Door Ward Hilhorst 06 juni 2020 | 11:15


Wout Poels maakte met de stap naar Bahrain McLaren vooral een stap om meer voor eigen kans te kunnen gaan. Nu is hij samen met Mikel Landa kopman, en sprak hij met Cycling.be over zijn ambities.

De Spanjaard en de Nederlander, allebei jarenlang gevangen in de rol van luxe-knecht, zijn dus samen de baas in de Tour de France. Toch is er wel een verschil. 'Hij mikt op een goed klassement, terwijl ik initieel eerder aan een ritzege denk. De rest zal zichzelf wel uitwijzen. Lukt een goed klassement ook? Des te beter! In de Tour moet je vooraf niet te veel wensen, want de dingen verlopen zelden tot nooit zoals gepland.'

Poels is nu 32 jaar, en weet dat hij snel moet zijn als hij ooit nog dicht bij winst in een grote ronde wil komen. Op de vraag wat daar precies voor nodig is, reageert hij hard lachend: 'Acht minuten voorsprong aan de start. Wat wil je dat ik zeg? Ik moet een beetje harder bergop fietsen en mijn tijdrijden verbeteren… en niet werken voor iemand anders in een grote ronde, dat maakt natuurlijk ook een belangrijk verschil. Ik weet heel goed wat ik kan en niet kan.' (Foto: Bahrain McLaren)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws