Dennis wederom oppermachtig in eRace Team INEOS; Van Baarle derde Algemeen nieuws

Dennis wederom oppermachtig in eRace Team INEOS; Van Baarle derde

Door Tom van der Salm 06 juni 2020 | 19:07


Rohan Dennis heeft andermaal laten zien dat hij de koning van Zwift is. In een eRace, georganiseerd door zijn ploeg Team INEOS, reed de Australiër solo naar de zege na een spannende slotfase. Ben Swift werd tweede, voor Dylan van Baarle.

Dennis nam bij de start al het heft in handen, maar het gros van zijn ploeggenoten zag het gevaar en liet de sterke Australiër niet gaan. Bij poging twee was het wel raak: samen met Castroviejo reed de wereldkampioen tijdrijden weg van de rest. Het peloton, met onder meer Chris Froome, Geraint Thomas en Filippo Ganna, gaf al snel veel anderhalve minuut prijs op de twee tijdrijders.

Het werd dus een strijd tussen de Spanjaard en Aussie, waarbij de favorietenrol ongetwijfeld bij de laatste lag. Castroviejo kon bergop echter profiteren van zijn lagere gewicht, wat een voordeel is op Zwift. Dit bleek echter niet genoeg, met nog twintig kilometer voor de boeg moest Castroviejo Dennis laten gaan. Soeverein leek Dennis vervolgens naar de finish rijden, doordat Castroviejo volledig wegzakte. Niets bleek minder waar.

Op vijf kilometer van de finish kwam een groepje met onder meer Van Baarle echter plots dichtbij, Dennis leek zich ietwat overschat te hebben. Zijn voorsprong van anderhalve minuut smolt weg als sneeuw voor de zon, maar leek toch net genoeg te zijn. Van Baarle en co deden nog een uiterste poging, maar kwamen vijf seconden te kort. De Nederlander werd wel knap derde, achter Swift. (foto: Screenshot Zwift)

Uitslag eRace Team INEOS

1. Rohan Dennis
2. Ben Swift + 0.03
3. Dylan van Baarle + 0.04
4. Pavel Sivakov + 0.06
5. Eddie Dunbar + 0.13
6. Michal Kwiatkowski ''
7. Carlos Rodriguez + 0.24
8. Christian Knees + 0.35
9. Michal Golas + 0.38
10. Geraint Thomas ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws