[Update] Garcia over nieuwe ploeg: 'Geweldig als journalisten meer weten dan ik' Algemeen nieuws

[Update] Garcia over nieuwe ploeg: 'Geweldig als journalisten meer weten dan ik'

Door Lex Kersten 09 juni 2020 | 17:30


(8 juni 2020) Iván García is dicht bij een overstap naar Movistar. Dat meldt het Spaanse Zikoland. Het zou gaan om een overeenkomst voor drie jaar.

Bij Movistar wordt García gezien als opvolger van het publicitaire boegbeeld Alejandro Valverde. De afgelopen jaren koerst García voor Bahrain McLaren, waar hij zich als sterke renner voor de klassiekers en de sprints heeft ontwikkeld. Hij won dit jaar onder andere een massasprint op een lastige aankomst in Parijs-Nice. Hij versloeg daar Peter Sagan in een rechtstreeks duel.

García zou hebben onderhandeld met Bahrain McLaren over een nieuw contract, maar de ploeg kon niet opboksen tegen het financiële bod van Movistar. Door de coronacrisis heeft Bahrain McLaren de salarissen flink moeten verlagen. Naast dat García meer kan gaan verdienen bij Movistar, hebben ook de extra mogelijkheden om via publiciteitsacties meer bekendheid op te doen een doorslaggevende rol gespeeld.

Update - 9 juni 2020 (17.30 uur): Garcia over nieuwe ploeg: 'Geweldig als journalisten meer weten dan ik'

Iván García wordt in verband gebracht met een overstap naar Movistar, maar zelf zegt hij nog van niks te weten. Op Twitter reageerde hij sarcastisch naar journalisten. 'Ik vind het geweldig als sommige journalisten meer over mij weten dan ik.' Daarnaast bevestigde hij dat er van meer ploegen aanbiedingen zijn dan alleen Movistar. Voor 1 augustus kan hij niet tekenen voor een andere ploeg, dus voorlopig zal het afwachten zijn. CyclingPub laat weten dat zijn focus op de klassiekers liggen, maar dat hij de Tour de France dit jaar niet uitsluit. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws