[Update] Roglic klaar voor eerste koers van het jaar: 'Deze koers moet wel lukken' Algemeen nieuws

[Update] Roglic klaar voor eerste koers van het jaar: 'Deze koers moet wel lukken'

Door Jorick van der Noort 20 juni 2020 | 18:15


(8 juni 2020) Als we La Flamme Rouge mogen geloven, wordt er op 21 juni weer gekoerst. Het Sloveens kampioenschap zou dan verreden worden. Het is nog onduidelijk wie er allemaal aan de start staan.

Deze wedstrijd zou de eerste UCI-wedstrijd worden na het uitbreken van het coronavirus in Europa. Het is nog niet bekend of deze race te bekijken is op de TV in Nederland. Ook zijn de deelnemers aan de wedstrijd nog niet bekend.

Het parcours zal gaan over een vlakke lokale ronde. Op het einde zal het peloton die lokale ronde verlaten, om de wedstrijd met een serieuze klim te eindigen. Wellicht kan Primoz Roglic hier een mooie trui veilig stellen? 

Update -16 juni 2020 (12.38 uur): Roglic doet gewoon mee aan kampioenschap

Ondertussen is duidelijk dat het Sloveens kampioenschap inderdaad doorgaat. Primoz Roglic doet daar ook 'gewoon' aan mee, zo heeft Team Jumbo-Visma bevestigd aan de NOS. Hij zal daar proberen om de nationale trui te grijpen, om daarin in de Tour de France van start te kunnen gaan.

Update II - 20 juni 2020 (18.06): Roglic klaar voor zijn eerste koers van het jaar

Roglic staat zondag 21 juni aan de start van het Sloveense kampioenschap wielrennen. 'Voor mij wordt het sowieso de eerste keer dat ik een wedstrijd zal rijden dit jaar', zegt de Sloveen tegen NOS. Roglic geeft aan dat hij er klaar voor is. 'Ik ben zeker nog niet klaar om de Tour de France te rijden, maar deze koers moet lukken.'

Hij gaat het niet makkelijk krijgen, want hij krijgt concurrentie van onder anderen Tadej Pocagar. 'We zijn vrienden. Hij is een heel aardige vent, extreem getalenteerd. Het wordt echt een grote uitdaging om bij hem in het wiel te blijven zondag.' De koers gaat ondanks het coronavirus er niet heel anders uit zien. 'Volgens mij hebben ze alleen wat beperkingen voor het publiek. Voor ons verandert er niet zoveel, of ze hebben het mij nog niet verteld.' (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws