Jakobs veegt de vloer aan met virtuele koersen: 'Dat is surrogaat fietsen' Algemeen nieuws

Jakobs veegt de vloer aan met virtuele koersen: 'Dat is surrogaat fietsen'

Door Wilbert van der Velde 10 juni 2020 | 19:52


Waar het wielrennen op de weg al maanden stilligt, begon het virtuele fietsen tijdens coronatijd aan een opmars. Zo werden er onder andere een virtuele Ronde van Vlaanderen, Giro, Ronde van Zwitserland en de Tour of All uit de grond gestampt. Het kan Gert Jakobs echter maar weinig bekoren.

'Hou op, zeg! Dat vind ik helemaal drie keer niks. Dat is surrogaat fietsen’, vertelt hij in een interview met Panorama. Het virtuele fietsen is volgens hem maar een slap aftreksel van het échte werk. ‘Wielrennen is chaos, claxonnerende en opgewonden ploegleiders. Kasseien, hagel, wind en storm. Valpartijen, sprintend naar de Muur van Geraardsbergen en de Kwaremont, met het hol open en het snot aan de lippen’, vertelt de ex-renner op beeldende wijze.

Jakobs sluit zich aan bij Bruyneel: ‘Grotere dopingzondaars kom je niet tegen’

Naast het virtuele fietsen was het dopinggebruik uit het Armstrong-tijdperk de afgelopen periode veelvuldig in het nieuws. Dat kwam met name door de nieuwe documentaire over de verguisde Amerikaan. Ook zijn vroegere ploegleider Johan Bruyneel liet zich de laatste tijd enkele pittige uitspraken ontvallen, waaronder over Franse ploegen, die hij ‘cortisonenkoningen’ noemde.

Ook Jakobs heeft zijn woordje over de Franse renners van vroeger klaar. Hij reed in 1993 voor het Franse Festina – Lotus. ‘Ik heb gereden met Virenque en Lino. Zonder te overdrijven: grotere dopingzondaars kom je in het peloton niet tegen. Maar ondertussen heeft Virenque een grote baan bij Eurosport en is Lino in dienst van de ASO. Terwijl Armstrong maar één teen in Frankrijk hoeft te zetten of ze pakken hem meteen op. Dat is toch belachelijk?’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws