Tour de France krijgt beste deelnemersveld ooit: 'Buitenkans voor Evenepoel' Algemeen nieuws

Tour de France krijgt beste deelnemersveld ooit: 'Buitenkans voor Evenepoel'

Door Bram van der Ploeg 12 juni 2020 | 09:29


De Tour de France krijgt in 2020 zonder twijfel het beste deelnemersveld uit de historie van het wielrennen aan de start. De Ronde van Frankrijk staat centraal in de nieuwe wielerkalender en dus sturen alle ploegen hun beste renners. Het Laatste Nieuws telt net als het overzicht op deze site al meer dan twintig klassementsrenners die in september voor een goede klassering willen gaan.

Commentator José De Cauwer kijkt dan ook uit naar de Tour en de verwachte strijd tussen INEOS en Jumbo-Visma. 'Andere ploegen kunnen munt slaan uit de verwachte tweestrijd. In duo. Pogacar-Aru bij UAE, bijvoorbeeld. Jong talent gecombineerd met ervaring — in de veronderstelling dat Aru echt top zal zijn. Of met een eenzame kopman, die op de kar van één van beide teams springt. Genre Bardet. ­Pinot. Of Quintana, die we nooit ­eerder zó sterk bezig zagen als in het begin van het seizoen. Laat maar komen, die Tour. Ik heb er zin in.'

Kansen voor Evenepoel in de Giro d'Italia

Omdat het halve peloton zich richt op de Tour de France, liggen er volgens De Cauwer kansen voor andere renners in de Giro d'Italia. Die wordt in oktober gereden en valt voor een klassementsrenner niet te combineren met de Tour. België hoopt op Remco Evenepoel. 'Die krijgt, bij afwezigheid van het écht grote geweld, een unieke kans krijgt om zichzelf rustig te ontdekken en te ontplooien', wrijft De Cauwer zich alvast in de handen. 'Krijgt hij vroeg of laat een tik om de oren? Of houdt hij stand en blijft hij ons verbazen? Het is iets waar wij, Belgen, geweldig naar uitkijken. Met die achterliggende gedachte: niks moet, alles mag. Dát moet het uitgangspunt zijn.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws