Smeets bespreekt met een buurman de docu van Lance: ‘Ziezo vuil opgeruimd’ Algemeen nieuws

Smeets bespreekt met een buurman de docu van Lance: ‘Ziezo vuil opgeruimd’

Door Gerrit van Loon 12 juni 2020 | 17:55


Mart Smeets sprak als (oud)wielerjournalist menig maal met Lance Armstrong en keek onlangs diens documentaire op FOX. Smeets beschrijft in zijn blog voor De Muur hoe hij daar met zijn wielergekke buurman over sprak.

‘Heeft u die docu van Lance gezien? Ik neem aan van wel’, merkte Smeets' buurman op. ‘Ik knikte. Hij: ‘Heeft u niet een heel erg snijdend gevoel bij het aanhoren en aanzien van die man?’ Ik schudde mijn hoofd en legde hem uit dat ik heel veel gevoelens omtrent Armstrong naast me had neergelegd in de achterliggende jaren. Niet dat ik hem vergeten was, maar er was toch gedaan wat er gedaan was en er was gezegd wat er gezegd was’, schrijft Smeets.

Smeets' buurman herinnert aan Armstrongs mea culpa bij Oprah. Volgens hem kwam daar met de documentaire nog eens een hele andere laag overheen; confessie twee punt nul. Daarop reageert Smeets met: ‘Tyler Hamilton heeft beweerd dat hij er zeker van is dat Armstrong nog steeds zat te liegen en dat de waarheid waarschijnlijk nog anders ligt dan dat hij nu verwoordde.’ De buurmannen worstelen vervolgens met de vraag hoeveel andere waarheden er dan nog zijn.

Smeets trekt een vergelijking met de vuilniszak die hij weggooit. ‘Ziezo, vuil opgeruimd, dacht ik en liep langzaam terug naar de brug. Maar was dat werkelijk zo? Ik had mijn afval in een bak gemieterd en ik was er dus vanaf. Maar, bedacht ik met een zachte lach om mijn lippen, ik was dus nu van het vuil af en iemand anders moest het nu verzamelen, vervoeren en verwerken. Ik had mijn probleem doorgegeven aan een ander.’ (foto: screenshot). 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws