Kroon waarschuwt Dumoulin en Groenewegen: 'Kun je beter niet zeggen' Algemeen nieuws

Kroon waarschuwt Dumoulin en Groenewegen: 'Kun je beter niet zeggen'

Door Jannick van der Hooft 14 juni 2020 | 14:54


Karsten Kroon denkt dat het voor renners vaak handiger kan zijn om niet heel uitgesproken in de media te verschijnen. Dit vertelt hij in de podcast Kop over Kop van Eurosport naar aanleiding van eerdere uitspraken van Fabio Jakobsen, Tom Dumoulin en Dylan Groenewegen.

Jakobsen vertelde wat verhalen over de omgang tussen de renners binnen Deceuninck-Quick-Step, maar bood later zijn excuses aan toen de woorden uit de context waren beland. Eurosport-commentator Jan Hermsen baalt dat dit gebeurd is, aangezien hij enorm heeft genoten van de uitspraken van de sprinter: 'Het haalt een beetje het jonge en onafhankelijke van die jongen weg. In de toekomst zal hij minder snel dit soort uitspraken doen, maar ik vond het prachtig wat hij over Sabatini zei. Dat gaat hij nu natuurlijk nooit meer zeggen en dat is voor ons wel jammer.'

Kroon over Dumoulin: 'Kun je beter niet in de pers zeggen'

Zijn collega Kroon is echter van mening dat zulke uitspraken 'niet zo handig' kunnen zijn. 'Dat zie je ook bij Dumoulin. Dan doet hij een paar lullige opmerkingen over Quintana en Nibali (tijdens de Giro d'Italia 2017, red.) en gelijk heeft 'ie, maar je krijgt het altijd weer ergens terug. Je kunt het in de pers beter niet zeggen.'

Dat geldt volgens de commentator ook voor Dylan Groenewegen, die uitsprak geen sprint te willen aantrekken. Kroon denkt dan: 'Dylan, dat is niet zo handig. Je weet wat mensen gaan zeggen. Het wielrennen is een klein wereldje. Het is ook een beetje een politiek spel. Je mag allerlei dingen denken, maar het is beter om jezelf op de vlakte te houden.' (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
15 Jun 2020 om 12:41

Niks is saaier dan een interview met een sporter die het na een mediatraining over "teambelang" en "ik ben nu volwassen" heeft. Wat je in aanzien binnen het peloton verliest win je bij het grote publiek als je laat zien wat er als renner werkelijk in je omgaat.

Reageer


Meer nieuws