Overzicht hoogtestages en trainingskampen: Pinot kiest niet voor hoogtestage Algemeen nieuws

Overzicht hoogtestages en trainingskampen: Pinot kiest niet voor hoogtestage

Door Wilbert van der Velde 15 juli 2020 | 17:18


De nieuwe wielerkalender staat en dus kunnen veel ploegen het vizier weer op de toekomst zetten. Met de versoepelde coronamaatregelen in veel landen kunnen hoogtestages en trainingskampen weer gehouden worden. In de Leiderstrui houdt een overzicht bij van enkele WorldTour-ploegen.

Jumbo-Visma maakte woensdag 17 juni bekend waar de renners zullen gaan rijden in aanloop naar de Tour de France. De afgelopen maanden werd daarover al veelvuldig gesproken binnen de ploeg. Zo zou Tom Dumoulin een hoogtestage als een noodzakelijk iets zien voor de strijd in La Grande Boucle. Het team liet al weten dat de Tourploeg voorrang zou krijgen bij het plannen, maar een locatie is niet bekend.

Dat blijkt ook uit de plannen. De Tourploeg gaat eerst op hoogtestage naar Tignes, vervolgens rijdt de Tourkern de Tour de L'Ain en de Dauphiné en daarna wordt nog een hoogtestage in Tignes belegd. 

Lotto Soudal en Deceuninck-Quick-Step maken plannen

Lotto Soudal gaat geen hoogtetages organiseren, maar voorziet wel een trainingskamp. 'We vermijden dat er moet gevlogen worden', zo stelt John Lelangue in Het Laatste Nieuws. 'We zoeken een plaats waar niet veel toeristen komen, waar we over een eigen accomodatie kunnen beschikken en een eigen eetzaal hebben.' Een locatie in Midden-Frankrijk ligt volgens de Belg voor de hand.

Bij Deceuninck-Quick-Step werd bekend dat zij ook een compleet hotel gaan afhuren, in Noord-Italië wel te verstaan. Dit was volgens ploegbaas Patrick Lefevere de meest veilige optie voor zijn team. Voor die tijd komt het team al bij elkaar in de Ardennen, zo weet Sporza. Niet om hard te trainen, maar om het groepsgevoel van The Wolfpack weer op te richten.

Lees verder onder de post.

Astana in groepen, BORA traint in Oostenrijk

Astana heeft twee groepen gemaakt voor het restant van 2020: de groep-Lopez en de groep-Fuglsang. De eerste groep zal een hoogtestage afwerken in Spanje, in de Sierra Nevada, terwijl de andere groep naar de Italiaanse Dolomieten trekt. Daarnaast heeft BORA-hansgrohe inmiddels plaatsgenomen in Oostenrijk. Op sociale media plaatsen de renners foto's waarop zij samen te zien zijn.

Bahrain McLaren deelt ploeg op in zes groepen

Bahrain McLaren gaat zijn ploeg in de maand juli opdelen in maar liefst zes verschillende groepen. Dat vertelt de manager van de ploeg, Rod Ellingworth, aan Cyclingnews. De renners zullen als voorbereiding op het wielerseizoen over drie verschillende locaties verdeeld worden: Andorra, Freiburg en de Passo Pordio in Italië. De sprintersgroep met Mark Cavendish zal op trainingskamp gaan naar het Duitse Freiburg. Kopman Mikel Landa en andere klimmers als Wout Poels en Dylan Teuns zullen op hoogtestage gaan in Andorra.

Op de verschillende trainingskampen zullen de aanwezige renners gesplitst worden in twee aparte groepen, zodat de risico's op besmettingen in de ploeg met het coronavirus zo beperkt mogelijk blijven. Elke groep wordt vergezeld door een verzorger, mekanieker en ploegleider. Volgende week trekt een deel van de ploeg naar de Alpen voor het verkennen van enkele Touretappes. Ook op dat kamp worden de renners in twee verschillende groepen opgedeeld.

CCC doet geen gezamenlijk trainingskamp, INEOS in Frankrijk

CCC Team, met Greg Van Avermaet, Matteo Trentin en Ilnur Zakarin in de gelederen, laat de renners hun eigen plan trekken. Om ophoping te voorkomen willen ze geen gezamenlijk trainingskamp organiseren. Van Avermaet heeft met een groepje ploeggenoten zijn eigen hoogtestage georganiseerd. In zijn eentje doet hij er in de tweede helft van juli nog eentje in Italië, gevolgd door de Strade Bianche.

Team INEOS heeft zijn eerste trainingskamp georganiseerd op Isola 2000 in Frankrijk. De kern voor de Tour de France zal daar tot zondag 28 juni rondrijden. 

UAE Team Emirates volgt Aru richting Sestriere, Trek splitst op

UAE Team Emirates mikt deze zomer op een hoogtestage in Sestriere. Het Italiaanse dorp ligt op 2035 meter hoogte. Tutto Bici meldt dat Fabio Aru zondag 28 juni al afreist naar Noord-Italië, samen met Luca Chirico van Androni-Sidermec. Op 18 juli zal de rest UAE Team Emirates er aansluiten. Sommige renners blijven dan op hoogte tot 8 augustus. Aru zal eerder vertrekken, omdat hij eind juli in de Ronde van Burgos opstapt. 

Trek-Segafredo kiest net als onder meer Astana voor twee trainingskampen met twee groepen. Eén groep van acht trekt in juli naar Frankrijk, waar op Isola 2000 op hoogte zal worden getraind en zal worden toegewerkt naar de Tour de France. Onder hen zijn onder meer Bauke Mollema en Richie Porte. Zeven renners bereiden zich ook in juli op de Passo San Pellegrino in Italië voor op de Italiaanse klassiekers en de Giro d'Italia. Onder hen zijn onder meer Vincenzo Nibali en Pieter Weening.

Team Sunweb huurt volledig hotel af in Oostenrijk

Team Sunweb gaat van juli tot begin augustus op trainingskamp in Oostenrijk. De ploeg laat via de officiële kanalen weten dat het Vaya hotel in Kühtai op 2000 meter hoogte is afgehuurd om de renners en stafleden onderdak te bieden. Team Sunweb verdeelt de selectie over drie groepen, die allemaal op hun eigen moment het hotel zullen betreden.

Omdat het hotel volledig in dienst staat van Sunweb, kunnen er goede coronamaatregelen worden getroffen. De drie groepen worden tijdens hun verblijf in Oostenrijk opgedeeld in 'bubbels' die op geen enkel moment zullen overlappen tijdens de heen- en terugreis en het verblijf in het hotel. Iedere bubbel krijgt zijn eigen stafleden. Voor vertrek wordt iedereen getest.

Groupama-FDJ verdeelt ploeg over drie locaties in de Alpen

Groupama-FDJ verdeelt haar renners in de maand juli over drie verschillende trainingskampen in de Alpen. Dat meldt de ploeg in een persbericht. De Tourploeg gaat op trainingskamp naar La Giettaz. Opvallend genoeg wordt er niet gekozen voor een hoogtestage. Volgens de ploeg is dat niet de beste voorbereiding voor Thibaut Pinot op de Tour de France. Vanuit La Giettaz zullen de renners specifiek trainen op het klimmen en verschillende Touretappes verkennen.

De selectie voor de Giro d’Italia met sprintkopman Arnaud Démare en sprintaantrekker Ramon Sinkeldam trekt naar Le Grand-Bornand. Volgens de ploeg is het de ideale locatie voor de sprintgroep om zowel bergop als op de sprint te trainen in de vallei. De derde groep zal op trainingskamp gaan naar Morzine. 

Dit overzicht wordt aangevuld.

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws