[Update] Schachmann verlengt met vier (!) jaar: 'Spreekt vertrouwen uit' Algemeen nieuws

[Update] Schachmann verlengt met vier (!) jaar: 'Spreekt vertrouwen uit'

Door Bram van der Ploeg 29 juli 2020 | 10:14


(17 juni 2020) Maximilian Schachmann is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen bij BORA-hansgrohe. De 26-jarige Duitser kwam na 2018 over van Quick-Step Floors, waar hij twee jaar onder contract stond. Het is nog de vraag of Schachmann zijn aflopende verbintenis bij BORA na tevens twee jaar gaat verlengen.

De regerend Duits kampioen vertelt aan Cyclingnews dat hij in de belangstelling staat van veel ploegen. Hij is reeds in gesprek, maar hij wil pas na de Tour de France en de klassiekers een beslissing nemen. 'Het is een speciale situatie voor ons allemaal. Ik heb geluk gehad dat ik tot dusverre een goed seizoen heb en ik ben in gesprek met meerdere ploegen. Normaal hebben we een deadline, maar nu koersen we tot in november. Ik wil eerst weer fietsen en mijn best doen, dan zien we wel verder.'

In de Tour de France en de klimklassiekers hoopt Schachmann nog maar eens te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Zo krijgt hij in de Tour een vrije rol, in de schaduw van kopman Emanuel Buchmann. 'Ik ben blij dat ik de vrijheid heb gekregen om te beslissen en ik denk dat ik één van de best mogelijk programma's voor het nieuwe seizoen heb. Ik heb in verschillende wedstrijden laten zien wat ik kan, maar ik moet nog beter gaan klimmen. Het is belangrijk om te zien hoe ik over drie weken presteer en daar kom je alleen maar achter door het te doen. Dat was vorig jaar al het plan, maar helaas viel ik toen uit, dus we gaan het dit jaar weer proberen.'

En waarom ook niet? Niemand lijkt echt te weten waar de grens ligt voor Schachmann, die in zijn carrière al elf races op zijn naam schreef. Dat begin in 2018 al met een rit in de Giro d'Italia, alvorens hij in 2019 onder meer drie ritten won in de Ronde van het Baskenland. Na zijn titel bij het Duits nationaal kampioenschap pakte hij in 2020 door met een ritzege en de eindwinst in Parijs-Nice.

Update - 29 juli 2020 (10.11 uur): Schachmann verlengt contract

Maximilian Schachmann leek het even spannend te maken, maar de Duitser heeft woensdag 'gewoon' zijn contract verlengd bij BORA-hansgrohe. Schachmann rijdt de komende vier (!) jaar bij de Duitse ploeg. 'Ik heb mezelf hier heel goed ontwikkeld en voel me hier thuis. Dit contract voor de lange termijn spreekt vertrouwen uit. Ik ben een veelzijdige renner en we gaan de komende jaren samen ontdekken in welke races ik de meeste potentie heb.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws