[Update] INEOS gaat verder als INEOS Grenadiers en maakt nieuw tenue bekend Algemeen nieuws

[Update] INEOS gaat verder als INEOS Grenadiers en maakt nieuw tenue bekend

Door Wilbert van der Velde 26 augustus 2020 | 19:49


(17 juni 2020) Team INEOS denkt eraan om de Tour de France van dit jaar aan te vangen met een andere ploegnaam, zo meldt Antena. De Britse miljoenenformatie zou in de persoon van CEO James Arthur Ratcliffe een nieuw speeltje van de rijke eigenaar willen promoten. 

Ratcliffe is druk bezig om een nieuwe offroad auto op de markt te brengen. De Brit is zelf een groot auto-liefhebber en zag naar eigen zeggen in 2017 een gat in de markt. Met de technologische snufjes van tegenwoordig is volgens Ratcliffe de basis van een auto uit het zicht verdwenen. Hij richtte om die reden INEOS Automotive Limited op, waaraan 200 ingenieurs dagelijks hard werken.

Ratcliffe wil met de INEOS Grenadier een 4x4-voertuig op de markt brengen die flink is uitgekleed en gewoon doet wat van hem verwacht wordt. Krachtig, groot en betrouwbaar, met functionaliteit boven design; dat idee. De auto wordt in 2021 op de markt verwacht, maar uiteraard is het design al uitgelekt. Ratcliffe is momenteel met de wielerploeg Team INEOS in overleg om tijdens de Tour de France met INEOS Grenadier op de borst te rijden.

Update I - 22 juli 2020 (10.13 uur): Team INEOS stuurt aanvraag naar UCI

Het was lang een gerucht, maar volgens Tutto Bici gaat Team INEOS inderdaad met een andere naam en een andere outfit naar de Tour de France. De Britse ploeg heeft volgens het Italiaanse medium een officieel verzoek ingediend bij de UCI voor een tijdelijke verandering van de naam en het shirt. Naar verluidt rijden Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas in de Tour de France in een veelal blauw tricot, om zo de nieuwe auto INEOS Grenadier te promoten. 

Update II - 22 juli 2020 (14.05 uur): Team INEOS bevestigt nieuwe naam: 'INEOS Grenadiers'

Team INEOS heeft haar naamswijziging voor de Tour de France bevestigd in een persbericht. Onder de naam INEOS Grenadiers zal de ploeg deelnemen aan de Franse grote ronde. Het nieuwe shirt van de wielerploeg zal in de week voor de Tour gepresenteerd worden. 

Update III - 26 augustus 2020 (19.50 uur): INEOS heet officieel INEOS Grenadiers en maakt nieuw tenue bekend

Team INEOS gaat vanaf woensdag verder onder de naam INEOS Grenadiers. Dat maakt de Britse ploeg bekend in een persbericht. Ook is het tenue van de renners gewijzigd. Tijdens de Tour de France, die zaterdag begint, zullen we de Britse ploeg voor het eerst in actie zien in het nieuwe tenue. Het shirt is grotendeels marineblauw met in het midden het teken van het nieuwe INEOS Grenadier voertuig. (Foto: George Solomon/INEOS Grenadiers)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Velofilie Podcast
22 Jul 2020 om 16:53

Dat nieuwe shirt doet me ergens aan denken ????
https://twitter.com/velofilie/status/1285948124834467840?s=19

Reageer


Meer nieuws