Van der Poel trots op verslaan Schurter: 'Als je Nino verslaat, dan win je' Algemeen nieuws

Van der Poel trots op verslaan Schurter: 'Als je Nino verslaat, dan win je'

Door Wilbert van der Velde 17 juni 2020 | 19:08


Mathieu van der Poel heeft geen ambities om te gaan baanwielrennen. Dat vertelde hij in een Facebook-live gesprek met Shimano Road, waarin de Nederlander een spervuur aan vragen te verduren kreeg.

Van der Poel is met zijn uitermate succesvolle combinatie van het wegwielrennen, het veldrijden en het mountainbiken al een unieke wielrenner, maar er hoeft wat hem betreft niet nog een discipline bij. 'Nee, ik ga niet baanwielrennen. Ik heb het nu druk genoeg', grapt Van der Poel. 

Ook wordt Van der Poel gevraagd naar een top-3 van mooiste overwinningen. Vanzelfsprekend staat de Amstel Gold Race van vorig jaar op de eerste plek. Nummer twee is een stuk lastiger. 'Ik twijfel tussen mijn eerste wereldtitel in het veldrijden in Tabor en die van dit jaar. Dübendorf was op een heel zwaar parcours. Ik had daar mijn beste dag op de fiets, denk ik.' De tweede plek is dus gedeeld, maar wat komt op plaats drie? 'De Wereldbeker in Nové Mesto', zegt de renner van Alpecin-Fenix. 'Het was mijn eerste Wereldbekeroverwinning in het mountainbiken. Ik probeerde al twee jaar een Wereldbeker te winnen, het was heel speciaal.'

Van der Poel: 'Nino Schurter was het moeilijkste om te verslaan'

Tijdens al zijn overwinningen moest Van der Poel ook afrekenen met enkele sterke rivalen. 'Wout van Aert is van begin af aan mijn grootste concurrent geweest.' Toch was de Belg niet de lastigste concurrent voor Van der Poel. Die vond hij namelijk in het mountainbiken. 'Nino Schurter was het moeilijkste om te verslaan. Het kostte mij veel tijd om dat te bewerkstelligen. In zijn discipline is hij echt van een andere wereld. De duels met hem, en die van Wout uiteraard, blijven mij het meeste bij. Als je Nino verslaat, dan win je. Dat zegt genoeg over zijn niveau. Het was geweldig om hem te verslaan.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws