Jarige Merckx kiest geen Evenepoel in ploeg: 'Van der Poel heeft meer bewezen' Algemeen nieuws

Jarige Merckx kiest geen Evenepoel in ploeg: 'Van der Poel heeft meer bewezen'

Door Wilbert van der Velde 17 juni 2020 | 19:56


Als Eddy Merckx vandaag de dag een wielerploeg zou mogen samenstellen, dan zet hij twee namen met stip bovenaan. Eén daarvan is uiteraard Mathieu van der Poel, de ander is Tourwinnaar Egan Bernal. Maar hoe zit het dan met Remco Evenepoel?

‘Mathieu en Bernal hebben al meer bewezen, als je het me vandaag vraagt’, zegt de jarige Merckx, die woensdag 75 jaar is geworden. ‘Evenepoel heeft tijd nodig. Je kunt hem niet vergelijken met wat Bernal al gepresteerd heeft’, vervolgt de vijfvoudig Tourwinnaar tegen Sporza. Evenepoel schoot dit jaar met de eindzeges in de Vuelta a San Juan en de Ronde van de Algarve uit de startblokken. Bovendien lijken zijn ambities voor de Giro d’Italia met de week groter te worden. Toch is Merckx voorzichtig. 

‘Ik hoop dat Remco er dit jaar staat, hé. Hij rijdt de Giro, meteen drie weken, zonder dat hij dat ooit al gedaan heeft. En op die leeftijd... Het kan meevallen, maar het kan ook tegenvallen. Ik hoop uiteraard niet op dat laatste. Maar je moet eerst stappen voor je kan lopen.’ Waar Merckx dus wat voorzichtig is over Evenepoel, verwacht hij dit jaar uiteraard wel veel van Van der Poel. ‘In de klassiekers zal hij er écht gaan staan.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws