[Update] Oomen en Sunweb draaien al niet meer om aanstaand vertrek heen Algemeen nieuws

[Update] Oomen en Sunweb draaien al niet meer om aanstaand vertrek heen

Door Bram van der Ploeg 02 juli 2020 | 08:32


(19 juni 2020) Sam Oomen maakt na dit seizoen de overstap naar Jumbo-Visma, samen met het fietsenmerk Cervélo. Dat meldt het AD. De Tilburger wordt bij de supermarktformatie de opvolger van Laurens De Plus, die naar alle waarschijnlijkheid naar INEOS trekt. Ook Wilco Kelderman vertrekt volgens het medium bij Team Sunweb.

Meerdere bronnen bevestigen tegenover het Algemeen Dagblad dat de deal-Oomen al zo goed als beklonken is, ook al was het Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel ook geïnteresseerd. Oomen wil na enkele moeizame jaren zijn oude vorm weer hervinden en hoopt dat bij Jumbo-Visma te doen in de schaduw van zijn vriend Tom Dumoulin en oud-trainer Arthur van Dongen.

Ook het fietsenmerk Cervélo verschuift van Team Sunweb naar Jumbo-Visma, al is er nog een kans dat ze bij beide partijen actief blijven. Oomen wordt bij Jumbo-Visma gezien als vervanger van De Plus, die de stap naar de Britse formatie Team INEOS lijkt te maken.

Oomen zou net als zijn ploegmaat Kelderman geen aanbieding hebben gekregen bij Team Sunweb. De ploeg zou er alles aan gelegen zijn om de Tour de France te winnen en is met enkele renners in gesprek die dat potentieel hebben en in de filosofie passen, waaronder Romain Bardet. Het vertrek van Oomen en Kelderman moet budget vrij maken voor een nieuwe klassementsrenner en één of twee vertrouwelingen.

Update - 2 juli 2020 (08.28 uur): Oomen en Sunweb openhartig over vertrek

Sam Oomen en Team Sunweb draaien er in De Telegraaf niet meer omheen; ze zijn bezig aan hun laatste maanden samen. Dat blijkt als Oomen wordt geconfronteerd met zijn deelname aan de Giro d'Italia in oktober van dit jaar. 'Het is heel jammer dat ik geen Tour rijd. Het alternatief wat me is voorgeschoteld, is echter heel mooi. Zo kan ik er met Wilco en Michael Matthews een prachtig laatste optreden voor de ploeg van maken.'

Ook in gesprek met NU Sport is Oomen opvallend openhartig. 'De ploeg heeft zelf gecommuniceerd dat ik geen nieuwe aanbieding heb gekregen. Dus je kunt wel concluderen dat ik zal vertrekken bij Team Sunweb.'

Wilco Kelderman en Oomen gaan dus samen beginnen aan hun laatste kunststukje voor Team Sunweb, in de Giro. Dat is volgens Sunweb overigens niet de reden dat beide renners zijn gepasseerd voor de Tour de France. 'Met Sam en Wilco hebben we een klassementsdoelstelling in de Giro. Het heeft niets te maken met zijn (Kelderman, red.) aanstaande vertrek dat hij geen Tour rijdt.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws