Froome bij transfer in 2020 met B-ploeg Tour in: 'Dringend versterking nodig' Algemeen nieuws

Froome bij transfer in 2020 met B-ploeg Tour in: 'Dringend versterking nodig'

Door Bram van der Ploeg 19 juni 2020 | 09:56


Sylvan Adams wil Chris Froome als uithangbord van zijn ploeg. De eigenaar van Israel Start-Up Nation begon enkele jaren geleden met een Israëlische wielerploeg en dreigt nu de beste ronderenner van deze eeuw vast te gaan leggen. Het Laatste Nieuws ging op zoek naar het verhaal achter deze transfer.

Adams is rijk, heel erg rijk. HLN claimt dat de Canadees zo'n 1,4 miljard euro waard is. Voor Israel Start-Up Nation zodoende geen zorgen tijdens corona en ook de reden dat het naast INEOS mogelijk de enige kandidaat is om Froome te contracteren. De Brit verdient bij INEOS 4,5 miljoen euro per jaar en zal in principe niet veel willen inleveren. Bij Adams kan hij als kopman naar de Tour de France, nu Israel Start-Up Nation sinds 2020 een WorldTour-licentie heeft.

Volgens Eric Van Lancker, ploegleider bij het team, moet Froome bij een transfer in 2020 wel rekenen op matige ploeg in de Tour. 'Als hij komt, hebben we dringend versterking nodig. Vorig jaar rond deze tijd waren we nog een ProContinentale ploeg. Wedstrijden op WorldTourniveau zijn voor veel van onze renners te hoog gegrepen.' Naast Froome kan de ploeg eigenlijk alleen Dan Martin als bekende en goede klimmer overleggen. Daarna kijken we naar de categorie Ben Hermans, Daniel Navarro en Krists Neilands. 

Froome mikt op Nieve en broers Izagirre

Mocht Froome komen, dan moet Adams aan de bak. Naar verluidt staan Mikel Nieve en de broers Gorka en Ion Izagirre op de radar om de Brit vanaf 2021 te komen helpen. Nieve ligt nog wel tot 2021 vast bij Mitchelton-Scott, de broers Izagirre zijn bij Astana na dit seizoen transfervrij. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws