Dumoulin is klaar met terugblikken: ‘Heb vertrouwen in winst in september’ Algemeen nieuws

Dumoulin is klaar met terugblikken: ‘Heb vertrouwen in winst in september’

Door Gerrit van Loon 19 juni 2020 | 17:23


Tom Dumoulin is het nog langer wachten op zijn comeback en het reflecteren wel zat. Aan Nu.nl laat hij weten weer lekker te willen rijden. Koers! Van 8 juli tot en met de WK eind september is de renner van Jumbo-Visma slechts vijf dagen thuis.

De Limburger heeft één groot doel: de Tour de France. Daar waar de tweestrijd met Team INEOS en Bardet, Pinot of Landa als lachende derde wacht. Wij hebben er nu al zin in. Dumoulin ook. Hij voelt zich goed thuis in zijn nieuwe ploeg, waar volgens sportief directeur Merijn Zeeman op 1 juni de knop is omgegaan naar de toekomst.

‘Tot juni hielden we onszelf fit, maar het had niet zoveel zin om keihard te trainen. Dan gaat het een heel lang seizoen worden. Nu zijn we weer echt gaan trainen met de blik naar voren gericht, met de Tour als duidelijk doel. We mogen ons als ploeg in de handen wrijven met de stabiliteit die we momenteel hebben. Ik heb gemerkt dat ik bij een heel fijne ploeg zit. Stabiel ook. Dat is voor mij belangrijk, het geeft me rust.’

Dumoulin gaat van 8 tot 31 juli met de Tour-selectie op hoogtestage in Tignes. Van 7 tot 9 augustus rijdt hij de Tour de l'Ain. Aansluitend van 12 tot 16 augustus; Criterium du Dauphiné. Daarna weer richting Tignes, dan de Tour en erna het WK in Zwitserland waarschijnlijk. De klassiekers dit najaar moet hij nog uitkiezen. ‘Ik heb er veel vertrouwen in dat we ons plan tot en met de Tour kunnen uitvoeren. Als dit plan goed loopt en we niks geks tegenkomen, dan kunnen we in een heel goede vorm aan de start van de Tour staan. En ja, dan kunnen we als ploeg meedoen om de winst.’ (Foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws