Benoot vooral actief in de lesboeken: ‘Hang makkelijk uur boven een cursus’ Algemeen nieuws

Benoot vooral actief in de lesboeken: ‘Hang makkelijk uur boven een cursus’

Door Gerrit van Loon 19 juni 2020 | 18:45


Tiesj Benoot legt examens af met andere studenten van de Universiteit Gent. De profrenner van Team Sunweb studeert ook economie. Het Belgische Sporza ging langs aan huis en haalde de renner even uit de boeken en voor de camera.

‘Nu studeer ik het vak industriële en internationale marketing. Maandag examen, het gaat lukken. Ik heb de leerstof niet te lang laten liggen.’ Normaliter zien ze Benoot ook niet in de aula en leslokalen. Dan zit ie op de fiets. ‘Zeker interessant om naar de les te gaan, maar ik verkies nu om alles uit de boeken te leren. Thuis werk ik ook veel efficiënter dan in de les’, aldus de 26-jarige coureur.

Opladen voor studie? Tiesj niet. ‘Voor het avondeten hang ik makkelijk nog een uur of anderhalfuur boven een cursus. Voor een examen studeer ik natuurlijk wel langer.’ Hij kent geen klassiek academiejaar en had voor de coronacrisis de examens na een hoogtestage ingepland, net voor de Tour de Suisse. ‘Nu is het een keer samen met de andere studenten, best leuk’.

Hij kan examens spreiden. Op die manier doet hij bijvoorbeeld acht jaar over een studie van vier jaar. Want studeren is leuk en aardig, de fiets staat al klaar. Op 1 augustus staat Benoot graag in Toscane aan de start van Strade Bianche. ‘Dat zal nog niet in topconditie zijn’, aldus de winnaar van 2018. ‘Pieken komt later.’ (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws