[Update] Van der Poel mogelijk in Rotselaar, al meer dan 400 aanmeldingen Algemeen nieuws

[Update] Van der Poel mogelijk in Rotselaar, al meer dan 400 aanmeldingen

Door Bram van der Ploeg 24 juni 2020 | 13:00


(19 juni 2020) Teams Deceuninck-Quick-Step, Lotto Soudal en Alpecin-Fenix hebben hun deelname al toegezegd. Het gaat weer beginnen! Op 5 juli is in België de ‘GP Vermarc Sport’ in de gemeente Rotselaar. Maximaal 175 renners mogen meedoen.

Kledingsponsor Vermarc Sport nam samen met de lokale organisator het initiatief om deze koers nieuw leven in te blazen na de coronapauze. Er komen tien lokale rondes van vijftien kilometer en een slotronde van tien kilometer. De startplek is bij het kantoor van hoofdsponsor Vermarc Sport in Wezemaal. De finishlijn ligt in het centrum. In de zones bij vertrek en aankomst mogen niet meer dan tweehonderd toeschouwers aanwezig zijn. De burgemeesters hebben goedkeuring gegeven.

Op 3 en 5 juli worden in Zolder en Wortegem oefenwedstrijden gereden. Wezemaal is de eerste echte profkoers na corona. ‘Met volgwagens, prijzengeld en alles erop en eraan’, vertelt Verbeeck aan de Gazet van Antwerpen. ‘De GP Vermarc Sport is een kermiskoers die de komende jaren op de kalender zal blijven staan.’

Update - 24 juni 2020 (13.00 uur): Rotselaar heeft al 400 aanmeldingen

Het loopt storm op de startlijst van de GP Vermarc Sport in Rotselaar. De Belgische kermiskoers vormt op 5 juli de eerste Belgische profkoers na corona en dat heeft de organisatie gemerkt. 'Ik zou ruim vierhonderd renners kunnen laten starten, maar dat mag dus niet. Ik ga selectief moeten zijn', zo vertelt organisator Marc Verbeeck in Het Nieuwsblad

Fabio Jakobsen zal namens Deceuninck-Quick-Step in actie komen, maar de organisatie laat naast enkele WorldTourploegen ook ruimte voor losse startplekken. Alpecin-Fenix zou op zijn beurt twijfelen of het Mathieu van der Poel laat starten. De wedstrijd wordt mogelijk live uitgezonden via VTM. (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws