Lefevere zou niet investeren in Froome: 'Zijn vrouw is zijn manager' Algemeen nieuws

Lefevere zou niet investeren in Froome: 'Zijn vrouw is zijn manager'

Door Ward Hilhorst 20 juni 2020 | 09:28


In zijn column voor Het Nieuwsblad heeft Patrick Lefevere gereageerd op de geruchten dat Chris Froome met Israel Start-Up Nation naar de Tour de France zou gaan. Wat hem betreft is het zonde van het geld.

Lefevere heeft twee redenen waarom een investering in Froome het niet waard is. 'Respect voor zijn palmares, maar gaat hij nog vaak de Tour winnen? Daarnaast is zijn manager ook zijn vrouw. Dat soort samenwerkingen zorgt alleen maar voor miserie. Minstens even erg zijn broers die als makelaar fungeren. We zaten ooit rond de tafel met Fran Contador, die een advocaat had meegenomen. Het gesprek ging nergens over, de een sprak geen Engels en de ander geen Frans. Alberto Contador heeft nooit voor onze ploeg gereden en ik heb daar nog nooit spijt over gehad.'

Wat de ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step ook uit ervaring weet, is dat er flink wat geld in de Israëlische ploeg zit. 'In 2018 heb ik zelf rond de tafel gezeten met Sylvan Adams, de geldschieter van de ploeg. We hebben concreet gepraat over de overname van onze ploeg. We stonden heel dicht bij een deal. Om niet te zeggen dat het zo goed als rond was. Alleen omdat we met Deceuninck alsnog zelf een sponsor vonden, is dat project niet doorgegaan.' (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
20 Jun 2020 om 12:03

Bij Israël Start-Up Nation speelt geld geen enkele rol en ze willen iemand op het podium van de Tour. Het maakt ze niet uit wie dat is en Froome wil nog even alles uit de laatste jaren van zijn carrière halen. De vrouw van Froome heeft nu misschien wel de makkelijkste onderhandelingen van haar leven.

Reageer


Meer nieuws