Vansevenant kijkt ogen uit op trainingskamp: 'Wolfpack niet zomaar een begrip' Algemeen nieuws

Vansevenant kijkt ogen uit op trainingskamp: 'Wolfpack niet zomaar een begrip'

Door Ward Hilhorst 20 juni 2020 | 12:15


Mauri Vansevenant is een van de grote talenten van Deceuninck-Quick-Step. Hij wordt over een paar weken prof, maar mocht nu al mee op trainingskamp. Daarover vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Hij voelde zich direct op zijn gemak, doordat er een goede sfeer hing. 'Yves Lampaert en Dries Devenyns kende ik al, die ontfermden zich over mij. Deze ploeg is één grote familie en ik ben al mooi geïntegreerd. The Wolfpack is niet zomaar een begrip, deze unieke sfeer kun je niet creëren. Dat het team onder leiding van Iljo Keisse ook een aanmoedigingsfilmpje wou opnemen voor de zwaar gevallen ex-ploegmaat Niki Terpstra: dat zegt alles.'

Ze zijn allemaal vriendelijk, maar op de fiets doen ze niet rustig aan voor de jongeling, zo bleek bij de verkenning van de Ronde van Vlaanderen. ' Op de hellingen wordt er wel doorgetrokken. Dan voel je waar het vermogen zit. Het is een goede leerschool, ik moest gewoon volgen hè. Ik word er alleen maar sterker van. Remco Evenepoel kwam vaak als eerste boven; Die kent zijn kracht niet. En na 150 kilometer gaat het nog even vlot als na vijf kilometer. Hij is een voorbeeld, maar staat toch nog enkele trappen hoger dan ik hoor. Wat goed is, komt snel, maar hij is echt wel een uitzondering waar de rest zich niet moet aan spiegelen.' (Foto: Deceuninck-Quick-Step/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws