Benoot over bijzondere band met Kragh Andersen en Team Sunweb Algemeen nieuws

Benoot over bijzondere band met Kragh Andersen en Team Sunweb

Door Ward Hilhorst 20 juni 2020 | 14:05


Tiesj Benoot is op zijn plek bij Team Sunweb. Hij liet het al zien in het eerste deel van dit seizoen, met als sluitstuk een tweede plek in Parijs-Nice. Nu was hij virtueel te gast bij Roy Curvers op hun ploegkanaal.

Voor de Belg was het een enorme domper dat het seizoen stil kwam te liggen, vooral door de enorme vorm die hij en zijn ploeg hadden. 'Het begon al goed met een podium voor Søren (Kragh Andersen, red.). Toen het zo goed ging in Parijs-Nice was het jammer dat we niet met die ploeg de klassiekers in konden gaan. Dat was dus een dubbel gevoel.'

Met Kragh Andersen heeft hij een speciale band, vooral doordat ze samen met Wilco Kelderman op hoogtestage geweest zijn. 'Ik kende Søren van de junioren. We zijn van hetzelfde jaar, dus we reden toen samen. Maar toen sprak ik hem niet, nu heb ik hem pas leren kennen. We waren bij de eerste meeting al kamergenoten, maar op hoogtestage werd de band echt hecht. De eerste week waren we met Wilco, daarna twee weken met zijn tweeën. Dan ga je elkaar haten, of je wordt juist goede vrienden. We hebben vertrouwen in elkaar en doen graag werk voor elkaar.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws