Van Baarle nog hyper-ambitieus: 'Kan verder komen in het klimmen' Algemeen nieuws

Van Baarle nog hyper-ambitieus: 'Kan verder komen in het klimmen'

Door Jannick van der Hooft 21 juni 2020 | 11:49


Dylan van Baarle maakt bij Team INEOS een verandering door van klassiekerrenner naar knecht voor de kopmannen in een grote ronde. In gesprek met het NRC vertelt de Nederlander misschien nog wel meer ambities in het klimwerk te hebben.

Van Baarle had zelf een aantal jaar geleden niet verwacht dat hij deze ontwikkeling zou maken: 'Toen ik bij Cannondale reed, had ik überhaupt niet het idee dat ik in een grote ronde iets te zoeken had. Dromen veranderen. Ik wil nog steeds graag een klassieker winnen, maar ik denk dat ik ook verder kan komen in het klimmen.' Hij houdt de opties daarom nog open: 'Ik ben benieuwd waar ik op uit kan komen.'

De reden dat Van Baarle nu een stuk beter tot zijn recht komt in de bergen is te danken aan het feit dat hij veel afgevallen is: 'Daardoor kon ik vorig jaar ook een bergetappe winnen (Critérium du Dauphiné, red.). Dat had ik vier jaar geleden nooit kunnen denken.' Met een verlegen lach vertelt hij de krant: 'Zeg nooit nooit dat ik een grote ronde kan winnen.' (Foto: Team INEOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws