Ten Dam noemt crash Terpstra 'zwaar klote' en hoopt dat Dumoulin 'fladdert' Algemeen nieuws

Ten Dam noemt crash Terpstra 'zwaar klote' en hoopt dat Dumoulin 'fladdert'

Door Bram van der Ploeg 24 juni 2020 | 11:54


Laurens ten Dam is zich rot geschrokken toen hij hoorde dat Niki Terpstra met een traumahelikopter naar het ziekenhuis was gebracht, na een crash tijdens een training. In De Telegraaf vertelt hij dat hij wel even klaar was met trainen.

'Ik baal er gigantisch van. Ik heb heel de coronatijd met Niki gefietst en had goede hoop op een mooi najaar voor hem. Om hem dan zo in de kreukels te zien liggen, is dan zwaar klote. Ik heb er veel aan gedacht. Een traumahelikopter en intensive care klinkt heel ernstig. Op dat moment was de moraal om te trainen bij mij wel even weg', aldus Ten Dam.

Ten Dam: 'Geen plek plakken op Tour Dumoulin'

Terpstra kan de Tour de France in september op zijn buik schrijven, dus houdt Ten Dam straks een andere goede vriend in de gaten. Wat kan Tom Dumoulin in de Tour? 'Hopelijk gaat de Tour door, maar ik ga er voor Tom geen plek op plakken. Het is een jaar geleden dat hij een wedstrijd reed, dat is lang hoor. Nu moet hij doen wat hij vlak voor die Giro in 2017 riep. Fladderen, dan komen op een gegeven moment de resultaten wel weer. Maar wat ik hem vooral toewens, is dat hij kan koersen zonder gezeik.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws