Thomas hoopt dat Froome blijft: 'Zijn eerlijk naar elkaar, soms heel eerlijk' Algemeen nieuws

Thomas hoopt dat Froome blijft: 'Zijn eerlijk naar elkaar, soms heel eerlijk'

Door Bram van der Ploeg 24 juni 2020 | 12:30


Geraint Thomas kan in gesprek met de BBC niet ontkennen dat de mogelijke transfer van Chris Froome naar Israel Start-Up Nation hem bezighoudt. De Tourwinnaar van 2018 probeert desondanks zo rustig mogelijk toe te werken naar de Tour de France.

'Het heeft direct invloed op mij, maar ik lig er niet wakker van in bed. Ik ben zijn ploegmaat sinds 2008, dus het zou fijn zijn als we samen door kunnen. We kunnen het goed met elkaar vinden en werken goed samen. We zijn eerlijk naar elkaar, soms heel eerlijk. Maar wat gebeurt, gebeurt en dus laat ik het verder aan hem. Ik maak me alleen druk om zo hard mogelijk de volgende heuvel op rijden.'

Thomas: 'Samenwerking Froome en Wiggins had beter gekund'

Thomas zal in de huidige vorm een van de drie kopmannen zijn bij Team INEOS, naast Froome en Egan Bernal. 'Voor mij is het hetzelfde als altijd. Ik zal proberen in de best mogelijke vorm aan de start te staan. Als er iemand beter is dan ik, dan zal ik er zijn om hem te helpen. En dat zal omgekeerd ook zo zijn. Iedereen zal een eerlijke kans krijgen, omdat ik denk dat iedereen weleens een slechte dag zal hebben. In 2012 had de samenwerking tussen Froome en Bradley Wiggins beter gekund, maar sindsdien doen we wat nodig is en zijn we professioneel.' (foto: Team INEOS, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws