Starttijden NK tijdrijden Slovenië: Roglic, Pogacar en... De Marchi Algemeen nieuws

Starttijden NK tijdrijden Slovenië: Roglic, Pogacar en... De Marchi

Door Bram van der Ploeg 28 juni 2020 | 10:57


(25 juni 2020) Primoz Roglic en Tadej Pogacar staan zondag aan de start bij het Sloveens kampioenschap tijdrijden. Dat bevestigen Jumbo-Visma en de zaakwaarnemer van Pogacar tegenover In de Leiderstrui.

Roglic en Pogacar vochten afgelopen weekend al een schitterende strijd uit in de wegwedstrijd van het Sloveens kampioenschap. Roglic was daar uiteindelijk op de slotklim sterker dan zijn jongere landgenoot van UAE Team Emirates. Daarmee zien we Roglic de komende maanden terug in de Sloveense kampioenstrui.

Dezelfde trui staat ook zondag op het spel, maar dan in de tijdrit. Roglic bewees in diverse grote rondes al dat hij een van de betere tijdrijders ter wereld is, maar ook Pogacar heeft een grote motor. Concurrentie komt vermoedelijk uit de hoek van Bahrain McLaren, dat met Jan Tratnik, Grega Bole en Domen Novak drie Slovenen aan de start heeft.

De tijdrit belooft een zware dobber te worden. We starten in Zgornje Gornjeligt en vervolgens ligt een parcours van twintig kilometer klaar in het Triglav National Park. De finish ligt in Rudno Polje. De renners zullen 720 hoogtemeters moeten overwinnen onderweg en komen op maximaal 1400 meter hoogte. 

TV en tijden nationaal kampioenschap tijdrijden Slovenië

Naast Roglic en Pogacar staan er zondag nog 45 wielrenners aan de start in Slovenië. Alessandro De Marchi is een opvallende aanwezige aan de start. De Italiaan mag om 13:13 uur starten aan zijn tijdrit, maar zal vanwege zijn nationaliteit niet opgenomen worden in de uitslag. Jason Saltzman zal om 13:08 de renner zijn die als eerste van start gaat, Roglic start bijna drie kwartier later. Voor de liefhebbers is de wedstrijd niet met live beelden te volgen. De laatste tien starters staan hieronder vermeld:

13.45 uur: Matic Groselj
13.46 uur; Kristjan Hocevar
13.47 uur: Rok Korosec
13.48 uur: Grega Bole
13.49 uur: Jaka Primozic
13.50 uur: Domen Novak
13.51 uur: Jan Polanc
13.52 uur: Jan Tratnik
13.53 uur: Tadej Pogacar
13.54 uur: Primoz Roglic

Het volledige overzicht is hier te vinden.

(foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws