Tolhoek bereidt zich voor op Italië: ‘Ik merk dat de moraal weer terugkomt’ Algemeen nieuws

Tolhoek bereidt zich voor op Italië: ‘Ik merk dat de moraal weer terugkomt’

Door Gerrit van Loon 26 juni 2020 | 18:23


Zeeuwen worstelen en komen boven. Voor Jumbo-Visma-renner Antwan Tolhoek gaat dat nu letterlijk op in Oostenrijk. In de bergen rondom het wielerpension van mede-Zeeuw Johnny Hoogerland bereidt hij zich voor op de aankomende wielerwedstrijden die zich vooral in Italië afspelen.

‘Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen en merk dat de moraal weer terugkomt’, zegt Tolhoek tegen Omroep Zeeland. De renner uit Yerseke begint zijn wedstrijdseizoen op 1 augustus. Dan start hij met Strade Bianche. Italië zal het land zijn waar hij dan in blijft rijden. Want ook de wedstrijden Milaan – Turijn (5 augustus), Milaan – San Remo (8 augustus), Ronde van Piemonte (12) en Ronde van Lombardije (15) staan op zijn programma.

Aan het einde van augustus tot twee september gaat de Zeeuw naar de Ronde van Hongarije. In oktober (3-25) mag hij weer terug naar Bella Italia. Dan rijdt hij de Giro d’ Italia. Tussen deze twee rondes hoopt hij ook het WK in Zwitserland (20-27 september) te mogen rijden. Hopen voor de Jumbo-Visma-klimgeit dus, dat hem die selectie ook gegund is. (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws