Wagendorp: ‘De hoop op vier maanden wielersport is behoorlijk kortzichtig’ Algemeen nieuws

Wagendorp: ‘De hoop op vier maanden wielersport is behoorlijk kortzichtig’

Door Gerrit van Loon 26 juni 2020 | 19:31


Journalist Bert Wagendorp verbaast zich over de onwil van alle betrokkenen bij het wielrennen om na te denken over post-coronatijd. ‘Je merkt weinig van een gevoel van urgentie: dat het anders moet, dat de sport veel te afhankelijk is van sponsorgelden’.

Wagendorp schrijft zijn observatie in De Muur. Het wielertijdschrift- en blog krijgt binnenkort een ingrijpende restyling. Die staat nu even on-hold. ‘De Muur is gek op oude verhalen, maar wij willen geen tijdschrift voor wielerhistorici worden. Wij zijn een wielerbookzine dat zijn onderwerpen vist uit een vijver, waarvan de bodem zichtbaar is geworden’, aldus Wagendorp.

‘Hoe ziet de wereld er op 29 augustus uit?’, vraag Wagendorp zich af. Hij wil verregaande veranderingen zien, maar denkt dat het wielrennen de coronacrisis heus ook wel zal overleven. ‘Alleen is het de vraag in welke conditie en met welke perspectieven voor de toekomst. De coronapauze is niet gebruikt om daarover na te denken. De koppen zitten diep in het zand. De hoop is helemaal gericht op vier volstrekt onzekere maanden en dat is eigenlijk ongelooflijk en behoorlijk kortzichtig. Het is een brevet van onvermogen.’ (foto: Screenshot)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
27 Jun 2020 om 10:06

De koppen zitten ook buiten het wielrennen diep in het zand m.b.t. corona dus Wagendorp is een roepende in de woestijn. Vier maanden wielersport is mooi meegenomen en ik ga ervan genieten als het doorgaat.

Reageer


Meer nieuws