Wynants sluit af in Roubaix 2021, daarna ploegleider Jumbo-Visma Algemeen nieuws

Wynants sluit af in Roubaix 2021, daarna ploegleider Jumbo-Visma

Door Ward Hilhorst 27 juni 2020 | 09:21


Maarten Wynants is een van de trouwste renners van Team Jumbo-Visma. De Belg van 38 reed al sinds 2011 voor de Nederlandse ploeg, maar nu komt daar een eind aan. Althans, nadat hij nog twee keer Parijs-Roubaix heeft gereden.

In een interview met Het Nieuwsblad geeft Wynants aan dat hij van plan was aan het einde van dit jaar te stoppen. 'Het lijkt of alles is afgelast door het coronavirus, maar als we nog vier maanden kunnen koersen, dan is dat toch heel wat. Het seizoen in nog niet verloren. Wat niet wegneemt: ik zit toch nog wat op mijn honger. Zo stop ik liever niet, dus heb ik beslist dat ik in 2021 nog een voorjaar rijd om afscheid te nemen in normale omstandigheden. Parijs-Roubaix wordt mijn laatste koers.'

Daarna blijft hij in dienst van zijn huidige ploeg, maar in een andere rol. Hij wordt dan klaargestoomd om toegevoegd te worden aan het team van ploegleiders. 'Het is de bedoeling dat ik het vak als ploegleider leer bij de opleidingsploeg en zo kan doorgroeien. Ik zal ook wel wat kleinere profkoersen doen, maar de Tour zit er niet meteen in. Het zal raar zijn, ik moet plots aan de andere kant van de tafel zitten. Maar ik ben al een tijdje bezig met trainingsleer. Ik moet nog één examen afleggen en dan heb ik mijn trainersdiploma.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws