Di Luca: 'Het hedendaagse wielrennen is te saai en te voorspelbaar' Algemeen nieuws

Di Luca: 'Het hedendaagse wielrennen is te saai en te voorspelbaar'

Door Wesley van Bavel 29 juni 2020 | 19:48


Danilo Di Luca, wie kent hem nog? Vroeger won hij wedstrijd na wedstrijd. In het heden werkt hij als fietsenmaker, maar wist hij nog wel de tijd te vinden om in gesprek te gaan met Tuttobici. 'Ik doe het werk dat ik leuk vind.'

De Italiaan vindt dat hij blij mag zijn met zijn leven, ondanks het feit dat hij levenslang geschorst is van het wielrennen. 'Ik ben tweemaal gelukkig geweest. Eerst heb ik mijn droom om professioneel wielrenner waargemaakt en nu mag ik werk doen dat ik ook heel leuk vind', vertelt een enthousiaste Di Luca.

Over zijn dopinggebruik is hij kort maar krachtig. 'Iedereen die een fout maakt in het leven, moet boeten. En ik ben aan het boeten. Maar iedereen verdient ook een kans op herstel, een kans om zichzelf weer nuttig te kunnen maken', betoogt de voormalig winnaar van de Ronde van Italië.

Valverde en Nibali als lichtpuntjes in het wielrennen

Hoewel Di Luca blij is dat hij zijn droom om beroepswielrenner te worden waar heeft gemaakt, is hij geen fan van het huidige wielrennen. 'Het wielrennen van vandaag? Ik vind het niet leuk. Het is te saai en te voorspelbaar. Ik kan nog wel van Valverde genieten, de laatste van mijn generatie. En ook nog wel van Nibali,' aldus de killer. (Foto: Sirotti, archief)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws