NK wielrennen verplaatst naar alternatieve datum in augustus Algemeen nieuws

NK wielrennen verplaatst naar alternatieve datum in augustus

Door Jorick van der Noort 30 juni 2020 | 18:33


De nieuwe datum van het NK wielrennen is bekend gemaakt. Op 21, 22, en 23 augustus gaan de beloften-mannen, de profs-vrouwen en de profs-mannen uitmaken wie er Nederlands kampioen zal worden. Het Drentse Wijster is het decor van dit jaar, volgens de KNWU kunnen ze zich daar aan alle coronaregels houden die per 1 juli in zullen gaan.

Eerder dit jaar kon het kampioenschap niet doorgaan vanwege het coronavirus. Er werd druk gezocht naar een andere datum. Na overleg tussen de KNWU, organisator Courage Events, de gemeente Midden-Drenthe en de provincie Drenthe zijn de partijen eruit gekomen dat het NK gehouden kan worden van 21 tot en met 23 augustus.

Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU is blij met de nieuwe datum. 'Dit is voor veel renners een evenement om naar uit te kijken. Het was goed uit te leggen geweest als we dit jaar niet konden organiseren gezien de maatschappelijke belangen die enkele maanden voorrang genoten. Maar nu sportevenementen weer zijn toegestaan, kijken we uit naar een voor ons als bond belangrijk wedstrijdmoment.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws