De Gendt wil andermaal spotten met wielerwetten en drie maanden pieken Algemeen nieuws

De Gendt wil andermaal spotten met wielerwetten en drie maanden pieken

Door Bram van der Ploeg 01 juli 2020 | 08:34


Thomas De Gendt rijdt het liefst alle drie de grote rondes in één seizoen, maar nu dat door de nieuwe wielerkalender niet kan, daagt de Belg van Lotto Soudal zichzelf graag op een andere manier uit. Drie maanden top zijn, dat is het nieuwe plan.

In gesprek met Cyclingnews vertelt De Gendt dat hij in augustus al op 95 procent van zijn kunnen wil zitten. Vanuit daar is het pieken in september, oktober én november. De Gendt zal in die periode de Tour de France en de Vuelta a Espana rijden. 'Ik ben het gewend om mijn vorm maandenlang vast te houden.'

Waar iedere kopman enkele piekmomenten in een seizoen heeft, zorgt De Gendt er gewoon voor dat hij altijd goed is. 'Ik zal meer tijd nodig hebben dan anderen om weer te wennen aan het peloton. Maar daarna zal het zijn zoals het altijd was. Iedereen zal snel zijn plek kennen als iedereen weer op zijn fysieke limiet zit. Het is in mijn voordeel dat de races elkaar snel opvolgen, al zal het voor iedereen verschillend zijn hoe ze fysiek reageren na de afgelopen maanden.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws