Matthews niet blij met missen Tour de France: 'Beslissing hard aangekomen' Algemeen nieuws

Matthews niet blij met missen Tour de France: 'Beslissing hard aangekomen'

Door Bram van der Ploeg 02 juli 2020 | 09:09


Team Sunweb heeft enkele renners niet blij gemaakt met de gekozen selecties voor de Tour de France en de Giro d'Italia. Michael Matthews stelt in gesprek met Wielerflits dat hij het missen van de Tour niet zag aankomen.

Matthews rijdt de Giro in plaats van de Tour en de Vlaamse klassiekers. 'Als ik eerlijk moet zijn, die beslissing is hard aangekomen. Het zal een paar dagen duren voor ik de knop heb omgedraaid. Maar uiteindelijk ben ik een werknemer van het team. Dus moet ik me schikken. Ik ben er van overtuigd dat de ploegleiding haar uiterste best heeft gedaan om in deze omstandigheden iedereen een zo goed mogelijk programma aan te bieden', aldus de Australiër, die de Giro 'spannend' noemt. 

In gesprek met In de Leiderstrui gaf Team Sunweb aan dat Matthews in de Giro een belangrijke rol moet spelen als knecht van Wilco Kelderman. Daarnaast mag hij voor de lastige sprints gaan. In augustus staan nu enkele Italiaanse koersen op zijn programma. 'Het nieuws is nog pril, dus ik heb het nog niet helemaal verwerkt. Ik moet dit even laten bezinken, maar dat lijkt me zeker niet abnormaal. Mijn hele planning is drastisch omgegooid. Maar geef me een paar dagen en je krijgt wellicht een ander antwoord op jouw vraag. Antwoorden met de pedalen, hé. Koersen is wat ik graag doe.'

Ook Oomen niet blij met missen Tour de France

Matthews was niet de enige renner die onaangenaam werd verrast. Sam Oomen liet al aan NU Sport weten dat hij graag naar de Tour was gegaan. 'Ik heb er wel een dubbel gevoel bij dat ik niet naar de Tour kan. Want het winnen van de witte trui als beste jongere, waar ik ooit wel van gedroomd heb, zit er nu niet meer in', zo vertelt de klimmer, die net als Matthews naar de Giro gaat. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws