Hirschi kan dankzij coronabreak naar de Tour: 'Pauze die ik nodig had' Algemeen nieuws

Hirschi kan dankzij coronabreak naar de Tour: 'Pauze die ik nodig had'

Door Bram van der Ploeg 02 juli 2020 | 10:30


De coronamaanden kwamen voor niemand in de wielerwereld zo gelegen als voor Marc Hirschi. De 21-jarige Zwitser van Team Sunweb viel begin dit jaar uit met heupklachten en het heeft uiteindelijk maanden geduurd voordat hij weer pijnvrij was.

Hirschi reed in februari nog de Tour de La Provence, maar stapte een week later vroegtijdig af in de Ronde van Haut-Var. De pijn in de heup werd heviger, het ging niet meer. 'Eerst dacht ik dat het niet erg was, maar de dokter stelde dat er een scheur zat in het labrum van mijn heupgewricht.' Het labrum is kraakbeen dat de heup beschermt en soepel houdt.

Een aanleiding voor de blessure was er niet meteen, maar Hirschi was wel maanden zoet met het herstel. 'De keuze was opereren of niet opereren, maar omdat een operatie geen garantie gaf op verbetering, ben ik aan de slag gegaan met voorzichtige therapie en gerichte krachttraining', aldus de Zwitser in gesprek met Brick

Hirschi: 'Dankzij Corona kreeg ik de pauze die ik nodig had'

Hirschi moest ook zijn positie op de fiets aanpassen. Naar eigen zeggen zit hij nu rechterop, een beetje zoals Tom Dumoulin. 'Mijn bekken is nu meer naar voren gekanteld. Het is niet makkelijk om te veranderen na al die jaren, maar het was de enige oplossing.' Alsof het zo heeft moeten zijn, is Hirschi net op tijd topfit voor de herstart van het seizoen. Hij mag zelfs met Team Sunweb naar de Tour de France. 'Dankzij Corona kreeg ik de pauze die ik nodig had.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws