Vingegaard klopte Roglic en co op Alpe du Zwift: 'Dat geeft wel vertrouwen' Algemeen nieuws

Vingegaard klopte Roglic en co op Alpe du Zwift: 'Dat geeft wel vertrouwen'

Door Tom van der Salm 02 juli 2020 | 18:40


Een ambitieuze Jonas Vingegaard hoopt de komende jaren bij Jumbo-Visma door te groeien. De Deen wil scoren in heuvelritten en droomt zelfs van een deelname aan de Tour van 2021, die met het Grand Départ in Kopenhagen in zijn thuisland start. 

Vingegaard was de afgelopen weken een van de smaakmakers in de eCompetitie van Jumbo-Visma, die hij ook op zijn naam wist te schrijven door een dubbelslag in de laatste rit op Alpe du Zwift. Daar klopte hij onder meer George Bennett en Primoz Roglic. 'Dat geeft wel vertrouwen ja, het is mooi om mijn ploeggenoten te verslaan', zo concludeert Vingegaard in gesprek met thecyclingdane.

Echte doelen op de korte termijn heeft Vingegaard niet. 'Ik hoop mijzelf gewoon te ontwikkelen als wielrenner. De punchy ritten zijn mijn terrein, maar ik wil mijzelf ook verbeteren in het rondewerk en tegen de klok. Het was een hele stap naar een sterke WorldTour-formatie als Jumbo-Visma, maar het heeft goed uitgepakt.'

Vingegaard: 'Ik droom van Tourstart in Kopenhagen'

De vinnige renner verlengde in maart zijn contract bij Jumbo-Visma tot en met 2022. Die verbintenis tekent het wederzijdse vertrouwen. 'Enkele jaren geleden keek ik naar toppers als Roglic en Steven Kruijswijk, maar nu zit ik gewoon bij ze in de ploeg. De sterkte van de ploeg zorgt er automatisch voor dat je je moet bewijzen, maar dat maakt je juist beter als coureur.' Stiekem heeft Vingegaard wel een droom, maar die brengt hij voorzichtig. 'De Tourstart van volgend jaar in Kopenhagen, daar zou ik wel graag bij zijn. Het zal moeilijk worden om de selectie te halen bij Jumbo-Visma, maar ik ga het zeker proberen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws