Bol over zware valpartij trainingsmaat Terpstra: 'Ja, dat was een klotedag' Algemeen nieuws

Bol over zware valpartij trainingsmaat Terpstra: 'Ja, dat was een klotedag'

Door Wilbert van der Velde 03 juli 2020 | 12:41


De valpartij van Niki Terpstra enkele weken geleden was wederom een zware tegenvaller voor de Noord-Hollander. Zijn provinciegenoot en trainingsmaat, Cees Bol, was getuige van de ernstige valpartij en vertelt erover bij Bureau Sport.

‘Ja, dat was een klotedag’, begint Bol. ‘We waren de hele week al lekker met de hele groep aan het trainen en zaten net flink af te zien toen opeens die klote beesten (ganzen) overstaken.’ Vlak voor de valpartij reden Terpstra en Bol samen met een andere renner vol in het zog van een scooter. Bol nam daarbij de eerste positie en Terpstra zat in het laatste wiel. ‘Het is achter me gebeurd, dus ik weet niet precies hoe het gebeurde. Niki zat in laatste positie en had simpelweg pech’, herinnert de sprinter van Sunweb zich.

Na de zware valpartij van Terpstra belde Bol gelijk de nooddiensten en kreeg hij zelf in eerste instantie weinig mee van Terpstra zijn toestand. ‘Hij is niet buiten bewustzijn geweest voor zover ik weet. Ik zag niet veel details, maar het was overduidelijk dat het écht niet goed was.’

Bol: 'Was net alsof hij de Oude Kwaremont opreed'

Nadat Terpstra uit het ziekenhuis werd ontslagen, ging Bol gelijk bij hem op bezoek. ‘Toen ging alles nog heel moeilijk bij hem. Als hij een kopje van een plankje te laag moest pakken om koffie te zetten, was het net alsof hij de Oude Kwaremont opreed', vertelt Bol gekscherend. Het gaat nu gelukkig een stuk beter met de renner van Total Direct Energie. ‘Gisteren was ik er weer en toen ging alles weer vrij soepel.’ Het zal echter nog wel even duren voordat we Terpstra weer met een rugnummer zien koersen. ‘Ik denk dat hij vrij snel weer op de fiets zit, maar koersen wordt een ander verhaal’, besluit Bol. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws