Evenepoel mag in de Ronde van Burgos weer los: 'Ben benieuwd waar ik sta' Algemeen nieuws

Evenepoel mag in de Ronde van Burgos weer los: 'Ben benieuwd waar ik sta'

Door Wilbert van der Velde 03 juli 2020 | 13:13


Remco Evenepoel kijkt uit naar de hervatting van het wielerseizoen, die voor hem plaats zal vinden in de Ronde van Burgos. ‘Het is alsof ik weer voor het eerst naar school ga.’

Evenepoel begon het seizoen met het winnen van de Vuelta a San Juan en de Ronde van de Algarve zeer sterk, maar na vijf maanden koers is de Belg toch wat onzeker. ‘De situatie van de afgelopen maanden was voor iedereen nieuw. En we zijn benieuwd waar we staan qua niveau. Het zal afwachten worden hoe het lichaam reageert op de koers en het warme weer in Spanje, de motivatie is er echter volop’, vertelt hij op de website van zijn ploeg. Evenepoel heeft met het winnen van de Clasica San Sebastian alvast goede ervaringen met het Iberisch Schiereiland.

De Ronde van Burgos is één van de weinige wedstrijden waar klassementsrenners zich kunnen voorbereiden op de hoofddoelen van het wielerseizoen en dus zal Evenepoel op sterke concurrentie kunnen rekenen. Hij krijgt alvast goede maar jonge knechten mee. ‘Remco zal de steun krijgen van João Almeida en Andrea Bagioli’, aldus ploegleider Geert Van Bondt. Deceuninck-Quick-Step mikt in Burgos ook op sprinter Sam Bennett. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws