KNWU maakt voorlopig wedstrijdprogramma bekend: NK eerste wedstrijd Algemeen nieuws

KNWU maakt voorlopig wedstrijdprogramma bekend: NK eerste wedstrijd

Door Wilbert van der Velde 03 juli 2020 | 15:06


De KNWU heeft een voorlopige wedstrijdprogramma voor 2020 naar buiten gebracht, waarin het nationaal kampioenschap de eerste wedstrijd is. Het NK zal van 21 tot en met 23 augustus plaatsvinden.

Dat het NK in augustus pas de eerste wedstrijd is, heeft te maken met het plannen en aanvragen van vergunningen. September en oktober worden daarom door organisatoren als beter uitvoerbaar gezien. Bovendien zijn de verantwoordelijke gemeenten en veiligheidsregio’s nog bezig met het vaststellen van criteria bij het beoordelen van een vergunningsaanvraag.

Waar de wedstrijden nog een paar maanden op zich laten wachten, worden de trainingswedstrijden al wel weer opgestart. ‘De kalender vult zich snel met dergelijke activiteiten, voornamelijk op de clubparcoursen. Veel van deze activiteiten worden nu verder doorgevoerd in de zomermaanden, zodat de sporters hun wedstrijdritme laagdrempelig kunnen opbouwen’, zo schrijft de KNWU.

Verder heeft de KNWU besloten dat er tijdens het NK een maximum geldt van honderd deelnemers per categorie. Waar dit bij de profs niet zozeer een probleem is, zal het bij de beloften tot uitsluitingen leiden. Daarbij geldt dat de 75 beste beloften over het kalenderjaar 2019 een uitnodiging kunnen verwachten. Het veld wordt vervolledigd met de beste 25 junioren van 2019.

Voor de profs staan onder andere bij de mannen de Amstel Gold Race en de BinckBank Tour in oktober op het programma. Ook voor de vrouwen staat in oktober de Amstel Gold Race gepland en begin september de Boels Ladies Tour. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws