Van Poppel mag weer sprinten: 'Bij Jumbo wilden ze me in de klassiekers' Algemeen nieuws

Van Poppel mag weer sprinten: 'Bij Jumbo wilden ze me in de klassiekers'

Door Ward Hilhorst 04 juli 2020 | 10:10


Danny van Poppel maakte afgelopen winter de overstap naar Circus Wanty-Gobert. Daar mag hij, nog altijd pas 26 jaar, weer vrijuit sprinten, zoals hij het liefste doet. Aan het ANP vertelt hij erover.

Zijn carrière leek al een tijd in het slop, maar Van Poppel wist dat het beter kon, ondanks dat hij moest opgeven in de eerste etappe van Parijs-Nice, zijn laatste koers. 'Het probleem zat niet in mijn hoofd, zoals mensen soms zeiden.' Dat bewees hij in de coronaperiode door middel van bloedonderzoek. Ook fixte hij het verschil in kracht tussen zijn benen, waardoor hij er nu weer helemaal klaar voor is.

Bij zijn nieuwe ploeg krijgt hij de vrijheid, waar hij bij Jumbo-Visma werd gemaakt tot een renner voor de klassiekers. 'Ik vind sprinten leuker. Daarin zie ik ook meer toekomst. Daarnaast werken zij echt naar een klassementsploeg toe.' Toch staan er ook dit jaar nog klassiekers op het programma, namelijk Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen. Hij hervat zijn seizoen zondag 5 juli in de GP Vermarc. 'Als je eenmaal in koers zit maakt het niet uit of het de Ronde van Vlaanderen is of een kermiskoers. Dan ga je voluit, het is de aard van het beestje.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws