[Update] Simon Yates verlengt bij Mitchelton-Scott: 'Meer successen boeken' Algemeen nieuws

[Update] Simon Yates verlengt bij Mitchelton-Scott: 'Meer successen boeken'

Door Bram van der Ploeg 19 augustus 2020 | 13:13


(5 juli 2020) Adam en Simon Yates rijden hun gehele carrière al bij Mitchelton-Scott, maar daar kan weleens verandering in komen. Dat vertelt journalist Daniel Friebe in The Cycling Podcast.

De contracten van de tweelingbroers lopen aan het eind van dit seizoen af en dus is er voor concurrerende ploegen de mogelijkheid om de klimmers aan te trekken. Zo zou volgens Friebe Simon in de belangstelling staan van Trek-Segafredo. Adam kan dan weer op de interesse rekenen van Team INEOS, dat in het verleden ook al probeerde de gebroeders Yates tot een contract te verleiden.

Bij Trek-Segafredo kan Simon worden gezien als een opvolger van de kopmannen Vincenzo Nibali, Richie Porte en Bauke Mollema, die alle drie langzaam maar zeker richting het eind van hun carrière gaan. Bij INEOS zou Adam wel de concurrentie aan moeten gaan met jongere renners als Egan Bernal en Pavel Sivakov. Hij kan echter wel als een vervanger gezien worden van de Britse kopmannen in de ploeg, Chris Froome en Geraint Thomas.

Update - 31 juli 2020 (10.06 uur): Broers Yates uit elkaar?

De wegen van Simon en Adam Yates zouden aan het einde van 2020 weleens kunnen scheiden, meldt Cyclingnews. Waar Simon naar alle waarschijnlijkheid zijn aflopende contract gaat verlengen bij Mitchelton-Scott, daar zou Adam serieus nadenken over een aanbod van Team INEOS. De Britse formatie ziet Yates graag komen in het nu al overvolle sterrenensemble met onder meer Egan Bernal, Geraint Thomas en Richard Carapaz.

Mitchelton-Scott wil de broers dolgraag allebei behouden, helemaal nu duidelijk is dat eigenaar Gerry Ryan tot in ieder geval het einde van 2022 garant staat voor de financiën. Simon Yates lijkt zijn krabbel te gaan zetten. Ook in hem is veel interesse, maar de belangrijkste gegadigde Trek-Segafredo zou zijn afgehaakt. Adam Yates beseft dat hij bij INEOS enorme concurrentie krijgt, maar de stabiliteit voor de lange termijn een rijkelijk salaris zijn twee positieve factoren. 

Update II - 19 augustus 2020 (13.08 uur): Simon Yates verlengt bij Mitchelton-Scott

Simon Yates heeft zijn contract bij Mitchelton-Scott verlengd. De 28-jarige Brit had een aflopende verbintenis, maar ligt nu vast tot het einde van 2022. Daarmee kunnen alle geïnteresseerde ploegen hun pogingen staken. 'Ik heb tot dusverre een geweldige route afgelegd met deze ploeg. Ik ben gegroeid als renner en als persoon en we hebben veel hoogte- en dieptepunten gekund. Ik kijk ernaar uit om deze reis te vervolgen', zo vertelt Yates.

De tweelingbroer van Adam Yates voelt zich goed bij de Australische ploeg en dus was het naar eigen zeggen niet moeilijk om zijn handtekening te zetten. 'Het is heel belangrijk dat je je comfortabel voelt binnen een team. Ik wil graag meer successen boeken, vooral in de grote rondes. We hebben onze eerste grote ronde al gewonnen twee jaar geleden (Yates won de Vuelta, red.) en we geloven erin dat we dat opnieuw kunnen bewerkstelligen.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws