GP Vermarc neemt coronamaatregelen: 'Op een gegeven moment moet je ervoor gaan' Algemeen nieuws

GP Vermarc neemt coronamaatregelen: 'Op een gegeven moment moet je ervoor gaan'

Door Wilbert van der Velde 05 juli 2020 | 09:38


Zondag wordt met de GP Vermarc de eerste Belgische profkoers sinds maart georganiseerd. De kermiskoers kan met 169 deelnemers rekenen op een aanzienlijk deelnemersveld, waaronder Nederlands kampioen Fabio Jakobsen

De besmettingen met het coronavirus mogen dan langzaam steeds minder worden, het is nog lang niet helemaal weg uit Europa, dus blijven er vele maatregelen noodzakelijk. Zo mag er geen publiek aanwezig zijn bij de start- en aankomstzone, zodat er geen contact kan plaatsvinden tussen renners en publiek. Verder mogen per ploeg één ploegleider en twee verzorgers en mekaniekers aanwezig zijn. Zij moeten een mondmasker dragen.

Ook onderweg zijn de nodige maatregelen genomen, vooral met het oog op het publiek langs de kant. ‘Er zijn twee heuvels: het Rot en de Middelberg, dat zijn trekpleisters voor het publiek. Er mogen op één locatie vierhonderd mensen aanwezig zijn, maar we gaan controleren of ze de nodige afstand respecteren. Zo niet, grijpen we in, samen met de politie’, vertelt organisator Marc Verbeeck aan Het Nieuwsblad.

Ondanks alle maatregelen is het gevaar op besmettingen niet honderd procent uit te sluiten, zegt de Belgische viroloog Marc Van Ranst. ‘Op een bepaald moment moet je dingen toelaten en ervoor gaan. Op een veilige manier.’ De wedstrijd wordt begonnen met een minuut stilte voor de zaterdag overleden amateurrenner Niels De Vriendt. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws