Roglic: 'Ben trotser op podium in de Giro dan op mijn eindzege in de Vuelta' Algemeen nieuws

Roglic: 'Ben trotser op podium in de Giro dan op mijn eindzege in de Vuelta'

Door Wilbert van der Velde 05 juli 2020 | 12:21


Primoz Roglic gaat na een zeer succesvol 2019 dit jaar op jacht naar de eindzege in de Tour de France. Om dat doel te bereiken, zijn vooral zijn ervaringen in de Giro d'Italia en de Vuelta a Espana van vorig jaar belangrijk geweest.

'In de Giro startte ik voor het eerst als kopman met grote ambitie. Ik heb er veel geleerd', vertelt Roglic aan Cycling.be. 'In de Giro was ik voor het eerst dé leider, en dat is iets dat je moet leren. Ik heb niet de ervaring van een kopman die al vijftien grote rondes in de benen heeft.' Roglic was in de eerste weken van de Giro erg sterk en leek op weg naar een mogelijke eindzege. In de laatste week ging het met de Sloveen, om verschillende redenen, echter steeds minder en wist hij met een ultieme krachtsinspanning zijn derde plek te verdedigen. 

Roglic over Giro: 'Dat geef je niet zomaar op'

Na de Giro trok Roglic vervolgens met een ijzersterke ploeg naar de Vuelta, met als doel de eindwinst. De kopman van Jumbo-Visma toonde zich sterk en constant en pakte na de winst in de tijdrit de leiderstrui. Hij zou die uiteindelijk succesvol meenemen naar Madrid, waar hij zijn eerste overwinning van een grote ronde vierde. 

Toch is de eindwinst in de Vuelta niet de prestatie waar Roglic het meest trots op is. 'Ik ben trotser op die podiumplek in de Giro dan op mijn eindzege in de Vuelta. Voor de Giro had ik wellicht al wat te veel gekoerst, om dan ook nog eens ziek te worden op het moment van de waarheid. Toch zette ik door, want die Ronde van Italië was écht een doel. Dat geef je niet zomaar op.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws